avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
LIVE, ACUM (126 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Stornare facturi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Stornare facturi

Buna ziua!
Am un srl neplatitor de tva si am contract de transport cu posta romana.
1) Cum procedez cu facturile ptr clientii care nu imi ridica coletul? Eu platesc transportul atunci cand las plicurile la posta (15 lei/colet). Dar practic pierd acel transport cand respectivul nu ridica coletul. Retururile nu le ridic, de asemenea, deoarece vand produse personalizate si e inutil sa mai plătesc inca o taxa la ridicarea retururilor. Astfel, mie marfa nu mi se reintoarce in stoc. Practic o pierd. Cum facturez in acest caz? Sper ca m-am facut inteleasa :)
2) a doua problema ar fi ca mie posta imi vireaza banii incasati pe un colet cam dupa 2 saptamani de la ridicarea coletului. Astfel ca eu la final de luna, nu pot sti exact ce retururi am, pentru ca nu am toti banii primiti in cont. E o problema atunci cand trebuie sa fac plata trimestriala de impozite?
Este prima firma si prima luna cand bat facuturi. Scuze daca intrebarile par puerile :)
Cel mai recent răspuns: C.alecss , utilizator 15:13, 10 August 2018
Pentru punctul 2 nu este nicio problema caci stabilirea impozitului o faceti la venitul inregistrat nu la cel incasat.
Multumesc!

george-neagu a scris:

Pentru punctul 2 nu este nicio problema caci stabilirea impozitului o faceti la venitul inregistrat nu la cel incasat.

Buna ziua,

Referitor la pct 1 trebuie sa stornati facturile emise catre clienti daca marfa nu a fost vanduta. Intrucat marfa nu se reintoarce pe stoc , din varii motive , (cost ridicat retur marfa de ex sau e marfa personalizata) trebuie sa inregistrati minusul in gestiune neimputabil, in sensul ca veti face nota 607=371 , cheltuiala nedeductibila in baza unei decizii a administratorului societatii (atasati acesteia tot ce considerati ca documente justificative)

Stornati facturile emise cand aveti toate informatiile despre retururi. Altfel cum aveti un stoc real de marfa? Nu uitati ca la decembrie e obligatorie inventarierea anuala.

Ma sunati daca aveti alte intrebari
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2018
Constantin Vera, Contabil
Multumesc! Va voi contacta in cazul in care voi mai avea nelamuriri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent: cum se descarca marfa cumparata cu tva si vanduta fara tva (intracomunitar) Diana2209 Diana2209 se face doar 607 = 371 cu valoarea marfii intrate si ce se intampla cu adaosul comercial (378) - nu se mai evidentiaza? Va rog ajutati-ma Multumesc (vezi toată discuția)
Stornare facturi din 2008 si 2007 ContSters137674 ContSters137674 Buna seara! Am si eu o intrebare: In situatia in care un client nu imi plateste marfa livrata si facturata in 2007 si 2008 , ii pot storna facturile si ... (vezi toată discuția)
Diferente de pret taie taie Buna ziua, Am urmatoarea problema: am intrare in stoc en gros marfa 500buc la pret 10lei pe data de 01.08.2011 si pe data de de 20.08.2011 am ramas cu ... (vezi toată discuția)