avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... ACT NEAUTENTIC VANZARE CUMPARARE
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

ACT NEAUTENTIC VANZARE CUMPARARE

Bună Ziua,

În anul 2001, o societate comercială cumpără de la Consiliul Local un teren intravilan, pe care se afla edificata o constructie. În acest sens, se încheie contract de vânzare-cumpărare, sub semnătură privată, neexistând la acea dată, obligaţia de a avea un contract autentic.
Întrebare: acest act este suficient pentru dovada proprietăţii la întocmitrea unei documentaţii cadastrale sau este nevoie de o acţiune în constatare în faţa instanţei de judecată?
Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 12:07, 9 August 2018
Vânzarea unui teren era încorsetată în formalități și pe vechiul Cod, altfel spus tot trebuia act autentic.
Formulați acțiune pentru ca hotărârea instanței să țină loc de act autentic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare care sa tina loc de act autentic leusan leusan Tatal meu impreuna cu fratii sai au mostenit o proprietate in cote parti de 3/20 fiecare in indiviziune.Oe certificarul de mostenitor este trecut separat ... (vezi toată discuția)
Fond funciar roibuveronica roibuveronica tatal nostru a vandut in anul 1992 un teren cu chitanta de mana, in anul 2000 a decedat iar in anul 2002 apare titlul de proprietate unde tatal nostru apare ca ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters116611 ContSters116611 Bună ziua, Tatăl meu a cumpărat în 1978 un teren, cu un act de vînzare-cumpărare de mînă, cu martori. Terenul nu are ieşire la drum, iar pentru acest ... (vezi toată discuția)