avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general aparat returnat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

aparat returnat

Firma A a vandut un aparat firmei B.
dupa 3 ani(iesit din garantie) aparatul s-a stricat si a fost adus la firma A in vederea repararii, cum nu s-a putut repara s-a trimis inapoi in Germania la producator pt a repara .Ce acte trebuie sa intocmeasca firma A(pentru ca firma A a trimis ) avand in vedere ca nu mai este proprietarul aparatului, nu mai figureaza in evidenta contabila.
Cum se procedeaza din punct de vedere contabil si administrativ.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters60554 , utilizator 09:18, 6 Noiembrie 2009
Aviz de insotire a marfii .
ORDIN nr. 3512 din 27 noiembrie 2008 privind documentele financiar-contabile prevede:
2.Se întocmeşte, în două sau mai multe exemplare, de către unităţile care nu au posibilitatea întocmirii facturii în momentul livrării produselor, mărfurilor sau altor valori materiale, precum şi în alte situaţii stabilite prin procedurile proprii ale unităţii.
În cazul transferului de bunuri între gestiunile aceleiaşi unităţi, dispersate teritorial, precum şi al transportului bunurilor cedate cu titlu gratuit (mostre, bunuri date pentru stimularea vânzării sau testări la locul de desfacere, premii, materiale promoţionale etc.) avizul de însoţire a mărfii va purta menţiunea "Fără factură", după caz.
Pe avizul de însoţire a mărfii emis pentru valori materiale trimise pentru prelucrare la terţi se face menţiunea "Pentru prelucrare la terţi".În celelalte situaţii decât cele prevăzute mai sus se face menţiunea cauzei pentru care s-a întocmit avizul de însoţire a mărfii şi nu factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen valabiliitate aviz de insotire al marfurilor ContSters250895 ContSters250895 avand in vedere k clientii ii caut si pot aparea si alte probleme(defectiuni,urgente,etc). (vezi toată discuția)
Facturi pentru doua spatii comerciale gent gent Doresc sa deschid un nou punct de lucru(magazin).Problema mea este ca mai am inca unul si nu stiu cum voi proceda cu actele.Imi trebuie registre,nir,e.t.c. ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea marfurilor alina.morutan alina.morutan La o soc com la care acelasi produs se vinde cu diferite ad com care este documentul justificativ care trebuie intocmit pentru a scadea mf de pe stoc la ... (vezi toată discuția)