avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot sa obtin actul de proprietate pe casa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot sa obtin actul de proprietate pe casa?

Buna ziua , am cumparat o casa de locuit in anul 1984 dar nu am putut Finaliza actul de proprietate deoarece proprietarul a decedat,iar ulterior nu am mai incercat sa finalizam documentele din cauza ca ne-a fost teama ca mostenitorii ne vor cere bani in plus sau ca ne vor da afara din locuinta . Tin sa mentionez ca impozitul le-am platit eu pana in prezent. Precizez ca schita casei a ramas la mine impreuna cu cateva chitante insemnand taxe platite in acea perioada pentru definitivarea actului de proprietate pe imobil,daca are vreo importanta. Va rog frumos daca se poate sa ne raspundeti cum putem proceda fara a-i implica pe mostenitori,daca se poate sau dati-ne dv. solutia. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Melisa Elena , utilizator 17:54, 16 August 2018
Buna ziua. Ati incheiat vreun antecontract sau aveti vreo dovada care sa ateste dorinta proprietarului de la acel moment sa va vanda casa si faptul ca ati achitat pretul?
Cea mai buna soluție este procesul de uzucapiune. Nu aveți cum sa evitați mostenitorii. Pentru asa proces va trebuie un avocat bun.
buna ziua ,nu am antecontract dar toti mostenitorii stiu caci casa a fost cumparata locuiesc cu ei an aceeasi localitate ne gasim vorbim ne spunem buna ziua dar daca afla ca nu am act pe casa nu stiu daca o sa ami mai spuna buna ziua.dar daca la tribunal spun ca nu mai exista mostenitori este vreo problema?ei oricum stiu caci casa este vanduta din 1984 nimeni nu ma banuieste ,nu stiu cum sa procedez,dar daca am platit impozitul din anul cumpararii nu se tine cont? va rog raspundetimi.
In definitiv, la ce va trebuie actele pe casa finalizate?...
buna ziua. ca sa le pot trece pe numele copilului meu

Alte discuții în legătură

Problema cu un imobil din masa succesorala ! stelutaalistar stelutaalistar Detin un certificat de mostenitor in care se specifica , la masa succesorala printre alte bunuri imobile si un teren de 500 mp pe care defunctul i-l lasa ... (vezi toată discuția)
Anulare antecontract vanzare-cumparare GherghinaP GherghinaP Buna ziua, Va rog ajutati-ma, care sunt prevederile legale si daca e posibil care e procedura ca sa fie anulat un antecontract de vanzare cumparare a casei ... (vezi toată discuția)
Doresc act de proprietate uzucapiune pol27 pol27 A murit tatal meu si mia ramas o casa de 110m2 si o gradine de 500m2 ce figureaza la primarie ca platind impozit pe cele doua din 1958. La primarie nu ... (vezi toată discuția)