Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Detin o mica afacere(bar).Recent,am fost sesizat de un angajat ca ceilalti doi angajati au un sistem de a face bani: Sticlele goale de suc si apa plata sunt umplute cu suc cumparat de ei la pet(2,5l) si cu apa de la fantana,apoi le depoziteaza in vitrinele frigorifice in spatele altor produse si le vand clientilor,insusindu-si banii rezultati.Cafeaua o dilueaza,impartind o cafea in doua portii,pastrand contravaloarea unei cafele.Prin urmare,pe de o parte aduc prejudicii financiare si de imagine firmei(calitatea proasta a produselor vandute indeparteaza clientii),iar pe de alta parte inseala clientii.Am o declaratie scrisa a angajatului care a sesizat,data in prezenta mea si a unui martor.Am verificat si personal si s-a confirmat,am facut si cateva poze cu produsele contrafacute dosite.In declaratie este si o estimare a cantitati de produse contrafacute vandute zinic,precum si o valoare estimativa.Care sunt pasii de urmat si ce risca angajatii?Se pare ca este si asociere in vederea comiterii de infractiuni.Poate problema pare minora,dar la un calcul rapid a rezultat un prejudiciu adus firmei de 20-30000 lei/an,iar "afacerea"dureaza de mai bine de un an.As prefera sa gasesc o solutie sa stopez furtul si eventual sa recuperez ceva bani,decat sa distrug viitorul unor tineri...dar nu sunt deloc sigur ca se poate.Ce ma sfatuiti?
Exact asta am facut.Le-am explicat in detaliu ,sa vada ca stiu exact ce fac si ce ar putea face,cu avertismentul de rigoare referitor la consecinte..Casieria si inventarul se verifica zilnic.
Multumesc!
1. Daca nu aveti timpul fizic pentru a va supraveghe angajatii este doar "problema dumneavoastra".
"Domnia", ..., costa.
Daca urmariti doar obtinerea de "profit", cu scuzele de rigoare, sunteti un "idealist".
In ce tara traim ??
Niciodata sa nu va asteptati la "corectitudine" din partea angajatilor.
Cunosc speta/situatia prezentata, din proprie experienta.
2. Angajati o persoana "de incredere" care sa-i supravegheze non-stop.
3. Instituiti un regulament intern in care sa fie supravegheata distrugerea sticlelor goale, cat si "normarea" paharelor pentru cafea (cate pahare, atatea cafele, atatea bonuri fiscale".
Incercati sa va puneti imaginatia la contributie.
Nu costa nimic.
Soluții se găsesc mereu.
Cea mai eficienta ar fi, sa angajați pe cineva care sa ii supravegheze și să fie motivat material să facă asta.
Apoi, are dreptate Kurtyan, va pasa mai mult de angajați decât de clienți.
Urat, foarte urat.
Cum v-ați simti să știți că sunteți înșelat când mergeți la un local de gen ?
Una comandați și alta primiti. Mai și plătiți pentru asta.
In Romania se fura, pentru că se permite sa se fure. De accea unii administratori va explica cum că "se practica peste tot asta" .
ContSters365386
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Bateti campii ...cu gratie.Habar n-aveti despre ce e vorba.Ar trebui sa angajez inca 3 oameni(ca sa acopere cele 16 ore zilnice,inclusiv sambetele,duminicile etc.V-am spus clar ca e o mica afacere,cateva mese si o mica terasa.Ce drac de profit credeti ca se face? Kurtyan a fost amabil si mi-a trimis un "manual",dintr-o tara occidentala,referitor la furtul practicat de angajati,asa ca se fura peste tot in lume,doar ca la noi ,probabil genetic,se fura mai mult.Si,probabil,tot genetic,fac pe grozavii toti neavenitii!