avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Termen judecare partaj (dupa divort)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Termen judecare partaj (dupa divort)

Buna ziua,

As avea si eu 2 intrebari la dvs.:
1. Dupa cat timp de la pronuntarea divortului se primeste hotararea de divort (divortul s-a pronuntat pe 16.10.2009 la judecatoria sectorului 4) ?
2. Care ar fi intervalul (termenul) pentru judecarea partajului (eu sunt reclamantul, am cerut divort si partaj in acelasi dosar si dupa pronuntarea divortului judecatorul a zis ca o sa se faca un alt dosar numai pentru partaj)...cum pot afla noul termen ?

Multumesc, o zi buna.
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2009
loanabelciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: loanabelciu , utilizator 10:57, 9 Noiembrie 2009
1.hotararea de divort se comunica in termen de 30 de zile .
2. in legatura cu partajul veti primi citatie .
Verificati la condica.
Comunicarea hotararii poate dura ceva( depinde de instanta)
Legal, hotararea trebuie sa fie comunicata in termen de 30 de zile de la pronuntare....dar de cele mai multe ori se depaseste acest termen.
S-a dispus disjungerea actiunii de partaj , de cea de divort (probabil , datorita complexitatii pe care o prezenta actiunea privind imparteala bunurilor comune ).

Temenul de 30 de zile e unul de recomandare , nu unul imperativ ,si, in caz de o depasire importanta, aceasta e sanctionata , cel mult , cu o amenda .
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

"Temenul de 30 de zile e unul de recomandare , nu unul imperativ ,si, in caz de o depasire importanta, aceasta e sanctionata , cel mult , cu o amenda ."
Despre ce amenda este vorba ?...cine cui trimite amenda ?

Alte discuții în legătură

Hotarare de divort ambigua. trebuie apel? micheller micheller In hotarare, instanta pe de o parte disjunge judecarea partajului de divort, dar pe de alta parte, admite cererea reconventionala a paratului, in care solicita ... (vezi toată discuția)
Termen pronuntare monalisaalina monalisaalina Care este termenul in care completul se poate pronuna intr-o cauza civila?pot afla mai repede,sau trebuie sa astept acasa hotararea? multumesc (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare civila cu continut eronat - cum se poate corecta ? loanabelciu loanabelciu Buna seara, Azi am primit, in calitate de reclamant, Comunicarea Hotararii Civile in urma caruia a fost admis divortul si s-a dispus disjungerea cererii de ... (vezi toată discuția)