avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notificare de desființare a postului și de intrare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notificare de desființare a postului și de intrare forțată în preaviz. Ce atitudine legală se poate lua în acest caz?

Buna ziua, m-am intors din concediu medical la servici si am fost chemata de pe teren sub pretextul unei verificari de masina la birou unde mi s-a pus in fata o hartie prin care eram informata ca din acel moment se desfiinteaza postul meu din lipsa de activitate ( ceea ce nu este adevarat intrucat firma a deschis o noua unitate) si ca voi intra in preaviz de 20 zile pana la incetarea contractului de munca. Mi s-a cerut sa o semnez si sa predau bunurile firmei pe care le folosesc la servici unei terte parti. Persoana care mi-a prezentat hartia nu este seful meu direct, dar acesta a particita la discutie telefonic. Am cerut actul sa il iau pt informare, Mi s-a refuzat sa iau o copie decat daca semnez de primirea ei. Am refuzat si am cerut sa fac o poza la acea notificare. Ce atitudine legala se poate lua in acest caz? Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 19 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ma_ri_a , utilizator 13:57, 23 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legalitatea o poate decide numai instanta de judecata.
Buna ziua, am constata ca masina de servici a fost ridicata din parcarea din fata casei in absenta mea. Ce pot face avand in vedere ca am un contract de utilizare semnat pe acea masina? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
ma_ri_a, utilizator
Cine a ridicat-o si in baza a ce document ?
Nu stiu si nici in ce baza. Am anuntat la firma lipsa ei si mi-au spus ca ei au ridicat-o.
Mergeti la angajator sa va elibereze o copie a procesului-verbal de preluare a masinii.

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva in baza art 65 cruela_m cruela_m Buna Ziua, Am o functie de conducere in cadrul unei firme olandeze, unde lucrez de 2 ani. In 21.11 superiorul meu imi transmite ca imi restructureaza postul ... (vezi toată discuția)
Notificare preaviz desi sunt in 14 saptamani de sarcina liveomars liveomars Buna ziua, Problema mea este urmatoarea:in 3 iunie mi-am anuntat angajatorul ca sunt gravida in 6 sapt,cf legii 96/2003,la care am atasat actul eliberat de ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere pescocu_010 pescocu_010 Buna ziua. Sunt angajat al unei societati si in urma solicitarii decontarii alimentarii cu combustibil si a platii salariului am fost chemat la sediul firmei ... (vezi toată discuția)