avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA poate primi autorizatia de transport in regim de ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA poate primi autorizatia de transport in regim de inchiriere?

Buna ziua,
Conform legii 38 (actualizata si cu toate modificarile la zi), transportator poate fi orice persoana fizica, asociatie familiala sau persoana juridica - art. 1.1 al. v (v) transportator - persoana fizica, asociatie familiala sau persoana juridicainregistrate la registrul comertului pentru a desfasura activitati de transport cu vehicule rutiere;
w) transportator autorizat - transportator care detine autorizatie de transport privind transportul in regim de taxi sau transportul in regim de inchiriere, eliberata de autoritatea de autorizare, in conditiile prezentei legi;).
Pe site-ul PMB exista un proiect de Regulament Rent-a-car in care PFA-urile sunt excluse. Cei de la directia transporturi PMB se bazeaza pe un articol care mentioneaza: conducatorul auto trebuie sa fie angajatul societatii comerciale. Dupa parerea mea aceasta este o mentiune doar ptr societati comerciale, pentru a avea soferii angajati cu contract de munca , nu colaboratori. In cazul unui PFA nu mai trebuie mentionata calitatea de angajat.
Va rog sa-mi comunicati, daca este posibil, parerea dumneavoastra.
Mentionez ca multe alte primarii autorizeaza fara probleme PFA-uri pentru transport in regim de inchiriere.
Mulțumesc anticipat,
Adrian Ene

Alte discuții în legătură

Pfa cu cod caen 4939 poate executa transport in regim de inchiriere? eameam eameam Desi Registrul Comertului a acordat respectivul cod CAEN, Primaria sustine ca in calitate de PFA nu se poate executa transport in regim de inchiriere (cu ... (vezi toată discuția)
Intreprindere idividuala sau pfa giovana giovana cum este legal sa practc taximetria pe intreprindere idividuala sau pfa? (vezi toată discuția)
Se poate vinde o licenta de taxi daca este pfa? StingaciuF StingaciuF Buna seara!Avem si noi o dilema.Vrem sa cumparam o licenta de taxi de la un vecin insa licenta este pfa.Este posibila cumpararea?Si cum se procedeaza?Ce acte ... (vezi toată discuția)