avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Anulare contract incheiat in baza unei legi ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Anulare contract incheiat in baza unei legi neconstitutionale.

Buna ziua. ANPA (Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura) a incheiat cu mai multe asociatii de pescari din tara contracte de utilizare a resurselor acvatice vii in scop recreativ in baza unor articole din OUG 23/2008 care a fost completata si modificata prin OUG 85/2016. Intre timp Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit printr-o decizie definitiva si general obligatorie ca OUG 85/2016 este neconstitutionala in ansamblul sau. Va rog sa-mi spuneti daca aceste contracte mai sunt valabile si eventual care este procedura de anulare a lor.
Ce se intampla cu contractele incheiate dupa publicarea motivarii deciziei de neconstitutionalitate in Monitorul Oficial nr. 581/09.07.2018?
Ultima modificare: Duminică, 19 August 2018
budu77, utilizator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 11:22, 19 August 2018
Contractele sunt valabile până când sunt invalidate în instanţă (dacă e cazul).
S-ar putea ca declararea OUG85 ca neconstituţională să nu influenţeze cu nimic contractele încheiate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate permis de pescuit Adrian Cernatescu Adrian Cernatescu Avand in vedere ca pe un permis de pescuit eliberat de AJVPS Fagaras , scrie ca este eliberat de ANPA si ca se poate pescui pe in orice habitat natural din ... (vezi toată discuția)
Cum e cu pescuitul in perioada de prohibitie? klaus86 klaus86 Constituie infractiune: pescuitul electric, cu materii explozive ori cu substante narcotice; pescuitul reproducatorilor in timpul perioadei de ... (vezi toată discuția)
Legislatie privind pescuitul in ro xpbogdan xpbogdan Cer ajutorul unor specialisti in legatura cu prevederi, fonduri UE, legi, privind imbunatatirea situatiei economice din industria pescuitului. Stiu ca exista ... (vezi toată discuția)