avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ucenicia la locul de munca, consecințele demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ucenicia la locul de munca, consecințele demisiei

Dacă un ucenic își da demisia fără acordul părților, angajatorul care a primit pana atunci 2259/luna pentru acest contract trebuie sa restituie banii primiți?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 23 August 2018
In situatia in care contractul de ucenicie inceteaza anterior datei prevazute in contract, angajatorul este obligat sa restituie agentiei pentru ocuparea fortei de munca judetene,sumele incasate de la bugetul asigurarilor pentru somaj pentru respectivul ucenic, plus dobanda de referinta a Bancii Nationale a Romaniei,in vigoare la data incetarii contractului de ucenicie, daca incetarea acestuia a avut loc din motivele prevazute la art.55 lit.b), art. 56 alin. (1) lit. d) si art. 65 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie vs 41,5% Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna ziua! Daca salariatul isi da demisia in baza art 81 alin 7, angajatorul mai poate solicita cei 41.5%? (vezi toată discuția)
Cim si conventie somaj Doina Elena Doina Elena Am incheiat un cim nedeterminat pentru un absolvent si apoi am incheiat conventie cu somajul. Daca pe parcursul perioadei de proba (90zile), inceteaza ... (vezi toată discuția)
Angajat peste 45 ani din somaj cristianp_91063 cristianp_91063 Daca sunt angajat din somaj,am peste 45 ani,firma primeste indemnizatia de 500 lei,eu ma pot angaja jumatate de norm la alta firma fara a pierde drepturile ... (vezi toată discuția)