avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prescriere datorii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prescriere datorii

Buna ziua, se pot prescrie datoriile mai vechi de 3 ani la intretinere? Unchiul meu a acumulat datorii la intretinere din 2011. De atunci nu mai locuieste in acel apartament. Asociatia acum vrea sa-l dea in judecata.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:47, 21 August 2018
Se prescriu datorii mai vechi de 3 ani.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desigur, cu mențiunea că pârâtul trebuie să invoce prescripția prin întâmpinare în eventualitatea unui litigiu, instanța n-o poate invoca din oficiu în lumina Codului actual.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul asociatiilor de proprietari,prescriptia dreptului de executare debite ,poate fi dispusa numai de catre instanta de judecata la cererea partii interesate
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stingerea penalizarilor la intretinere ibolyab ibolyab Din data de 2010 pana in 2013 am acumulat 800 ron penalizare la intretinere .In data de 2013 am achitat restanta dar penalizarea a ramas .In curul anului 2013 ... (vezi toată discuția)
Restanță la întreținere. termen de prescripție? ciradu ciradu Bună ziua. Aș dori lămuriri privind situația următoare. Am un unchi care locuiește într-o garsonieră cf. 3, având o datorie de peste 6000 de lei la ... (vezi toată discuția)
Penalitati asociatii de proprietari runner27 runner27 Cu cat timp retroactiv se pot incasa de catre asociatie penalitati neachitate de proprietari la restante achitate de proprietari la cheltuielile comune ?Adica ... (vezi toată discuția)