avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Am o factură scanată, primită pe e-mail și ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Am o factură scanată, primită pe e-mail și printată, însă contabila nu vrea sa o deconteze. Ce este de făcut?

Am o factura scanata, primita pe e-mail si printata, insa contabila nu vrea sa o deconteze. Ce este de facut? Mentionez ca nu pot intra in posesia unei facturi originale. Daca se poate, as dori sa primesc un raspuns care sa cuprinda si o baza legala. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:12, 24 August 2018
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti cere furnizorului sa va trimita un duplicat? Norme Cod Fiscal:

(4) În cazul pierderii, sustragerii sau distrugerii exemplarului original al facturii, beneficiarul trebuie să solicite emitentului un duplicat al facturii, pe care se menționează că înlocuiește factura inițială. În cazul facturilor emise pe suport hârtie, duplicatul poate fi o factură nouă emisă de furnizor/prestator, care să cuprindă aceleași date ca factura inițială și pe care să se menționeze că este duplicat și că înlocuiește factura inițială sau, o fotocopie a facturii inițiale, pe care furnizorul/prestatorul menționează că este duplicat și că înlocuiește factura inițială. În cazul pierderii, sustragerii sau distrugerii exemplarului original al declarației vamale pentru import ori al documentului pentru regularizarea situației, persoana impozabilă trebuie să solicite un duplicat certificat de organele vamale.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

(2) În sensul art. 319 alin. (4) din Codul fiscal, facturile create pe suport hârtie care sunt scanate, trimise și primite în format electronic sunt considerate facturi electronice.

E ok insa si varianta expusa mai devreme de solicitare duplicat, daca factura nu e acceptata altfel in contabilitate.
Problema mea este ca doamna solicita neaparat un document in original, nu accepta ca acesta sa fie primit prin e-mail si printat, doreste numai documente originale. Nu poate fi considerata factura electronica, in sensul Codului fiscal, art.319, alin.4, completat cu pct.98, alin2 din Normele de aplicare?
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
Gya2000, utilizator
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
(2) În sensul art. 319 alin. (4) din Codul fiscal, facturile create pe suport hârtie care sunt scanate, trimise și primite în format electronic sunt considerate facturi electronice.

Se refera in fapt la facturi trimise electronic, care sunt perfect valabile, cu conditia sa aibe trecute toate datele de identificare ale partilor necesare pe o factura.

"Adevarata" factura electronica este emisa din program special, are marca temporala si semnatura electronica a furnizorului de servicii de emitere a facturii electronice (ex certsign)
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
Constantin Vera, Contabil
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Viza cfp si facturarea electronica alexandru08 alexandru08 Este considera factura electronica factura scanata, venita prin email ce are stampila si semnatura?Este corect sa aplici viza CFP pe ea? Daca nu, viza cfp ... (vezi toată discuția)
Factura scanata Conta2021 Conta2021 Buna ziua,Este considera factura electronica factura scanata, venita prin email ce are stampila si semnatura? Se poate inregistra o factura sacanata si ... (vezi toată discuția)
Cum aș putea să înregistrez plățile unor facturi/bonuri care se văd în extrasul bancar, dar la care nu am și nu voi avea documente justificative? contabdodo contabdodo Buna ziua, Cum credeti ca ar trebui sa inregistrez plata unor facturi/bonuri care se vede in extrasul bancar fara sa am documentele si fara sa le mai ... (vezi toată discuția)