avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... continuarea raportului de serviciu dupa indeplinirea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

continuarea raportului de serviciu dupa indeplinirea stagiului de cotizare

Buna ziua

Ma numesc Lucian, sunt functionar public.

Incepand cu data de 01.01.2019 voi indeplini conditia de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

Va rog sa-mi spuneti daca am dreptul sa-mi continui desfasurarea activitatii pentru o perioada de inca trei ani dupa data de 01.01.2019

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:18, 22 August 2018
Pe baza unei cereri formulate cu 2 luni înainte de data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare și cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice, funcționarul public poate fi menținut în funcția publică deținută maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a raportului de serviciu. (art.98 alin.3 din Legea 188/1999)

Atentie ca legea nu prevede obligativitatea mentinerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea contractului individual de munca in cazul functionarilor publici octavian37 octavian37 Buna ziua Ma numesc Corina sunt functionar public si ma adresez dvs cu rugamintea de a ma lamurii in urmatoarea problema Incepand cu data de 01.01.2019 va ... (vezi toată discuția)
Codul muncii sau statutul functionarilor publici v-a avea prioritate? rozi88 rozi88 Daca un functionar public (femeie) doreste sa opteze pentru continuarea activitatii pana la implinirea varstei standard de pensionare de 65 ani conform: - ... (vezi toată discuția)
Functionarii publici pot cumula pensia cu salariul in institutiile publice animarsrl animarsrl Buna ziua, Intr-o institutie publica locala exista un functionar public,care a formulat cerere pentru a fi mentinut in functia publica dupa pensionare limita ... (vezi toată discuția)