avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general autoreceptia
Discuție deschisă în Contabilitate în general

autoreceptia

Am caz de magazin , la care Garda Financiara a pus sanctiune de 3000 Ron , pentru ca a prins-o cu paine in raft , fara aviz, fara factura , fara receptie .
Daca ar fi avut autoreceptie nu ar fi primit amenda . CAZ INCHIS

ACUM , are bonuri de materiale de constructii ( valoare peste 100 ron ) , nu are aviz , nu are factura si nici nu mai poate sa ia . TREBUIE SA FACA AUTORECEPTIA ? Materialele sunt pe teren . Pot fi acestea scazute in baza bonului de consum pe CHELTUIELI ?
Cel mai recent răspuns: mmanu , utilizator 10:59, 8 Noiembrie 2009
maran corina a scris:
.... are bonuri de materiale de constructii ( valoare peste 100 ron ) , nu are aviz , nu are factura si nici nu mai poate sa ia .
TREBUIE SA FACA AUTORECEPTIA ? Materialele sunt pe teren .
Pot fi acestea scazute in baza bonului de consum pe CHELTUIELI ?

Buna ziua,
Pe baza bonurilor si a situatiei faptice, poate face autoreceptia materialelor si poate sa intocmeasca NIR-urile corespunzatoare pentru a le introduce in gestiune si in contabilitate.
De aici, poate face nota de scoatere din magazie (gestiune) si, pe baza de Bon de Consum, le poate introduce in opera. E bine sa existe in paralel si dovada executiei lucrarilor cu aceste materiale (consum manopera, deviz firma constructii, etc.).
Daca sunt materiale de constructie importante, ar trebui sa aiba certificate de calitate si de garantie pentru a corespunde destinatiei lor tehnologice (altel apar probleme la receptia lucrarilor).
Toate costurile pot intra pe cheltuielile firmei, daca sunt efectuate legal in scopul realizarii obiectului de activitate.
Nu cred totusi ca acese bonuri de achizitie pot intra pe CHELTUIELI DEDUCTIBILE FISCAL doar pe baza de bonuri de achizitie.
Cu stima,
parerea mea este ca nu sunt cheltuieli deductibile pentru ca la baza nu au un document fiscal , o factura. cum ati prezentat dumneavoastra legalmgm este corect pt ca trebuie sa existe o justificare a existentei acelor materiale.
Ati atins punctul sensibil : deductibilitatea dpdv fiscal al acestor cheltuieli / bonuri.
Dar daca aceste bonuri ( repet , de peste 100 ron ) sunt cuprinse in decont cf ordinului minitsr. si ec.finantelor nr 3512/2008 , sunt acestea considerate chelt.deductibile dpdv fiscal ?

Rog mult lamuriri , multumesc
Bonurile fiscale sub 100 ron sunt deductibile fiscal si tva-ul aferent e deductibil doar daca se face NIR la receptia materialelor si apoi bon de consum in momentul in care sunt puse in opera conf.unui deviz sau unui alt document care justifica destinatia lor.
Ceea ce depaseste 100 ron se considera a fi cheltuiala nedeductibila fiscal iar tva-ul aferent este deasemenea nedeductibil cf Cod Fiscal.
Succes.
eu stiam ca nu mai conteaza valoarea bonului fiscal, in afara de bonurile de conbustibil, pt a putea fi ch deductibila tb sa apara intr-un decont indiferent de valoarea bonului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoreceptia ContSters109653 ContSters109653 Stim cu totii ca legea trebuie respectata si nu discutata . Am caz de magazin , la care Garda Financiara a pus sanctiune de 3000 Ron , pentru ca a prins-o ... (vezi toată discuția)
Bon de consum motorina dncmn78 dncmn78 Buna-ziua , Am o firma de constructii si folosesc utilaje cu motorina. Am intrebat si la finante(ca sa fiu mai sigura ) in ceea ce priveste deducerea TVA si ... (vezi toată discuția)
Bonuri fiscale busubianca busubianca Buna ziua Poate sa ma ajute si pe mine cineva in problema bonurilor fiscale sub 100 de lei fără factura , as vrea sa ştiu daca sunt deductibile sau nu ... (vezi toată discuția)