avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Victima accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Victima accident rutier

Sotul meu a avut un accident rutier din care a decedat, vinovatul a intrat pe contrasens intrand in sot frontal. In urma rezultatului de la IML a iesit ca victima(sotul meu)avea o alcolemie de 0.4 in sange, asigurarile mai platesc pe parte civila in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Petronikc4 , utilizator 16:22, 22 August 2018
In conformitate cu art. 11 alin. (3) din Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie asigurătorul RCA acordă despăgubiri până la limita de răspundere prevăzută în contractul RCA pentru prejudiciile provocate terților, drept consecință a conducerii vehiculului sub influența băuturilor alcoolice sau a stupefiantelor. De asemenea, potrivit alin. (5) membrii familiei asiguratului, conducătorului auto sau oricărei altei persoane a cărei răspundere civilă este angajată într-un accident de vehicule și este acoperită de asigurarea obligatorie RCA nu sunt excluși de la beneficiul asigurării pentru propriile lor vătămări corporale.
Sotul dvs era la volan sau pieton?
iar 0,40 este sub 0,80, deci, la limita contraventiei, pt care se considera ca nu este de natura a influenta reflexele si nu ar trebui sa influenteze nici despagubirile; totusi, a dexdat o persoana, iar intrarea pe contrasens este independenta de alcoolemia victimei.
E important ca dvs sa fi depus plangere penala si sa va constituiti parte civila
Sotul meu era la volan
Sotul meu era la volan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca: incident sofer baut - despagubire? Nou_utilizator Nou_utilizator Asigurare auto: Incident cu un sofer baut Buna ziua, Am avut un incident auto cu un sofer baut, care in urma analizelor de sange, e posibil sa fi avut ... (vezi toată discuția)
Am rămas fără geamuri și cu imobilul avariat din cauza unei explozii de anvelopă în fața casei. cum să procedăm pentru a primi despăgubirile? Vilmaretta Vilmaretta Vineri in zori am fost victimele unei explozii de anvelopa TIR in urma careia casa in care locuim s-a avariat: toate geamurile de pe partea frontala s-au ... (vezi toată discuția)
Asigurare auto obligatorie marius14 marius14 Am o intrebare referitoare la politele auto obligatori. Masina noastra este inmatriculata pe numele sotiei,dar ea nu are carnet de conducere.In cazul ... (vezi toată discuția)