Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: am un vecin care m-a inundat . La bucatarie am parchet care s-a umflat deoarece i s-a spart racordul de la baterie si spune ca nu imi plateste daune deoarece trebuia sa pun gresie,mi-am asumat si sa suport consecintele.Problema e ca m-a inindat de 4 ori(de 2 ori am reparat pe cheltuiala mea), A 3-a data (in iulie) a reparat tavanul la baie si a zugravit. In acest moment am si tavanul bucatariei si parchetul umflat.Din cate stiu nu e nici o lege care sa ma oblige sa folosesc la bucatarie altceva in loc de parchet. Ce trebuie sa fac ca sa -l dau in judecata? Poate cineva sa ma ajute la o formulare de notificare mai intai? Mai rau este ca nu locuieste in apartamentul cu pricina ,acum e in renovare si ulterior inchiriaza..Unde sa-l notific? Cred ca nu e suficient sa ii trimit adresa la apartamentul lui care m-a inundat. As face asta deoarece m-am saturat sa ii suport cate mi-a facut.Va multumesc
Cereti si vecinului care va inunda asigurarea locuintei pentru daune pricinuite tertilor si spueti-i ca daca va refuza , il veti reclama la Primarie ca nu are asigurare de locuita si va fi amendat de catre Primarie !
1. Asigurarea OBLIGATORIE pentru locuinta se numeste PAD .
Polita PAD este o polita de asigurare obligatorie care acopera daunele produse de inundatii naturale, cutremure si alunecari de teren asupra locuintelor.
2. Polita pentru "asigurarea locuintei pentru daune pricinuite tertilor" este FACULTATIVA.
Asa se si numeste : polita de asigurare facultativa a locuintei.
Recte/adica, lipsa/absenta acesteia nu este sanctionabila.