avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... trecere din extravilan agricol in intravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

trecere din extravilan agricol in intravilan

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este temeiul legal pentru trecerea de catre primarie a unei suprafete de 12 hectare de teren agricol extravilan in intravilanul extins al comunei, Care sunt etapele pe care trebuia sa le parcurga primaria, ce trebuia intocmit mai intai PUZ sau PUG? Va intreb acest lucru deoarece, in acest areal, desi suntem proprietarii unei suprafete de teren intravilan (870 m) inca din 2006, anul in care am obtinut autorizatie si ne-am construit o casa nu figuram in PUG, si avem multe neplaceri. PUG-ul care ne-a fost adus la cunostiinta (intocmit pe suport 1987) nu contine detaliile obligatorii, fiind doar doua pete diferit colorate, una galbena si in mijloc o pata mica maro. Va rog de asemenea sa-mi spuneti daca este legal faptul ca in mijlocul acestei suprafete trecute in intravilan (12 ha) care este declarata zona de locuinte si functiuni complementare, 3500 mp din zona agricola puteau fi inregistrati ca zona industriala (fara zona de protectie - se invecineaza cu proprietatile private)? Acest lucru ne aduce de asemenea nenumarate neplaceri. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:42, 28 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
trebuie sa existe o Hotarare de Consiliu Local care sa avizeze statutul de intravilan
Va multumesc pentru atentia acordata nelamuririi mele. Nu stiu, dar sa presupunem ca a existat o astfel de hotarare. Ce trebuia facut in continuare, din punct de vedere tehnic?
sa nu presupunem: la primarie, persoana sau serviciul care se ocupa de arhitectura si sistematizare are harta actualizata conform HCL celei mai recente, care arata intravilanul. extravilanul e la dep. agricol. Uneori, in localitatile mici, e aceeasi persoana. acolo sunt trecute proprietatile, fiindca in acest fel se creaza rolul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lntocmire puz s0r1n s0r1n pentru intocmirea unui PUZ este obligatori o suprafata de minim 10000 metrii. Este obligatoriu ca cei 10000 metrii sa fie lipiti sau pot sa fie si anumite ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza dupa puz? avramescuolimpia avramescuolimpia Buna ziua , am achizitionat un teren in extravilanul unei comune incadrat in circuitul agricol. Am inceput demersurile pentru PUZ. Ce doresc eu sa stiu sunt ... (vezi toată discuția)
Teren cu pug si fara puz elena319 elena319 Bună ziua. Vreau sa achiziționez un teren intravilan care are doar PUG și nu are PUZ. Proprietarul e în curs de obținere certificat de urbanism de la ... (vezi toată discuția)