avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate afla daca vecinii au intabulat si parcele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate afla daca vecinii au intabulat si parcele de teren care nu le apartin??

Buna ziua,
Va rog mult o indrumare la urmatoarea problema.
Doi proprietari pe un titlu de proprietate, pe un teren intravilan de 11000 mp neinscris in cartea funciara. Proprietarul 1 cheama un inginer sa masoare terenul pentru intocmirea documentatiei pt cadastru. Dupa masuratoare ii comunica Proprietarului 2 dupa intrebari repetate si raspunsuri neclare ca s-au gasit liber doar 5000mp. Proprietarul 2 n-a semnat nici un act pentru acest demers. Cum s-ar putea ca inginerul sa faca aceasta intabulare cu o asemenea diferenta?? Inginerul nu a aratat nici un act(copie) doveditor ca altcineva ar fi intabulat peste. Proprietarul 1 este de acord gandind ca el v-a imparti mai putin teren cu P2 si va recupera doar el aceste diferente etc.
Cum poate afla P2 daca intr-adevar cineva a intabulat cateva parcele care nu le apartin? Deoarece inginerul deocamdata nu e de incredere pentru a da raspunsuri concrete. Sau daca cineva, ulterior titlului de proprietate emis acestor doi proprietari, ar fi primit de la primarie aceleasi parcele ca si cele de pe titlul cu P1 si P2.
Cum si unde poate afla P2 daca s-au facut aceste miscari nelegale cu acest teren?? Multumesc Mult!

Alte discuții în legătură

Teren intravilan cu titlu de p. , fara intabulare. cum pot afla daca alta persoana a intabulat pe nedrept parcele din acest teren? Risediva Risediva Va rog mult o indrumare la urmatoarea problema: Doi proprietari pe un titlu de proprietate, pe un teren intravilan de 11000 mp neinscris in cartea funciara si ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare..cadastru auraspacuras auraspacuras Buna,solicit ajutorul DV.poate gasesc aici un raspuns : parintii mei au hotarat sa-mi vanda casa cu teren mie ,ei fiind divortati legal ( partajul nu a fost ... (vezi toată discuția)
Prevederi legate de vânzarea bunurilor în proprietate comunã Daniel09 Daniel09 As dori un sfat in legatura cu vanzarea unui teren in proprietate comuna. Suntem 6 co-proprietari ai unui teren intravilan pe care se afla o casa veche in ... (vezi toată discuția)