avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren intravilan cu titlu de p. , fara intabulare. Cum ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren intravilan cu titlu de p. , fara intabulare. Cum pot afla daca alta persoana a intabulat pe nedrept parcele din acest teren?

Va rog mult o indrumare la urmatoarea problema:
Doi proprietari pe un titlu de proprietate, pe un teren intravilan de 11000 mp neinscris in cartea funciara si din cate stiu eu fara cadastru.
Unul din proprietari a adus un topograf la masurarea terenului pentru inscrierea in cartea funciara. Inginerul si propietarul declara ca sunt doar 5000 mp liber pentru intabulare din cei 11000 ca ar fi intabulat un vecin aproape toata suprafata lipsa! Fara sa arate dovezi ca ar fi adevarat! Acest lucru este cu siguranta suspect disparand jumatate din teren...

Precizare: Eu locuiesc la 400km de acest teren, de aceea se profita si se incearca diverse cai de a micsora suprafata totala ce urmeaza s-o impartim.

Cum pot afla (celalalt propietar) daca intr-adevar alta persoana a intabulat pe nedrept parcele din acest teren??

Multumesc Mult!
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2018
Risediva, utilizator
Cel mai recent răspuns: Risediva , utilizator 10:42, 26 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dovezile sunt masuratorile topografice, precum si datele masuratorilor efectuate anterior de vecini (deja intabulate, probabil). despre acestea va puteti interesa la OCPI zonal, cerand extrase de carte funciara pentru informare. costa cateva zeci de lei
iar daca vecinii au intabulat in dreptul dvs, ii puteti actiona in instanta (granituire, etc). jumatate de hectar in intravilan, oriunde ar fi, e o suprafata considerabila, care nu poate fi trecuta cu vederea.
Multumesc mult. Voi incepe sa cercetez la OCPI.

Am indoiala ca nu a fost masurata toata suprafata, adica nu au fost masurati vreo 2000 mp ,, plus nu am vazut concret pe hartie, pe schita ce afirma inginerul, doar telefonic m-a informat.
Cred ca am si eu dreptul sa vad documentele/schita cu ce suprafata doreste sa intabuleze celalalt propietar, inainte sa imi dau acordul. Sau poate nu am dreptul? nu stiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate afla daca vecinii au intabulat si parcele de teren care nu le apartin?? Risediva Risediva Buna ziua, Va rog mult o indrumare la urmatoarea problema. Doi proprietari pe un titlu de proprietate, pe un teren intravilan de 11000 mp neinscris in cartea ... (vezi toată discuția)
Bună seara! vreau să cumpăr un teren extravilan în suprafață ... Adriana BCE Adriana BCE Bună seara! Vreau să cumpăr un teren extravilan în suprafață de 1100 mp, situat în continuarea imobilului intravilan CC și arabil- proprietatea mea. ... (vezi toată discuția)
Diferenta între suprafețe vidastefan vidastefan Bună ziua. Vă rog să îmi spuneți ce trebuie făcut pentru intrarea în normalitate și legalitate dacă pentru terenul proprietate pe care îl dețin ... (vezi toată discuția)