avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Solicitare achitare reparatii canalizare in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Solicitare achitare reparatii canalizare in bloc

Nu stiu daca postez bine dar am o intrebare legata de drepturile de a dispune cheltuieli a dezvoltatorilor imobiliari si anume:
In 24.08.2018 am primit prin posta o instiintare referitoare la refacere sistem canalizare, in care se spune ca datorita faptului ca in zona s-a construit foarte mult, canalizarea orasului a devenit subdimensionata. Ca atare, dezvoltatorul va incepe de luni 27.08.2018 refacerea ghenelor in apartamentele pe care el le-a construit si vandut in urma cu 8 ani si refacerea sistemului de canalizare din demisoluri. Pt.asta trebuie sa achitam 200 EUR+TVA. Fara nici o alta discutie!
Intrebarea mea este: chiar trebuie sa achitam tot ce considera el ca este util? Acum 3-4 luni a venit cu zugraveala casei scarii care la toate etajele este impecabila! A instalat camera video iar costurile le-a introdus in factura de administratie, acoperis la intrare in bloc (12.000 RON)...Pe scurt, o serie de "propuneri obligatorii" pe banii nostrii. Nu ar fi normal sa ne prezinte si noua niste oferte? Au dreptul sa faca in felul acesta? "Te anunt vineri ca luni incep lucrarile pt.care va trebui sa platesti 1000RON!!!" Punct.
Banuiesc ca nu doar in Avangarden Brasov se intampla asa!
Stiu ca datele sunt insuficiente, dar voi aprecia un raspuns chiar si din experienta.
Cu stima,
Paul
Cel mai recent răspuns: pauldrg , utilizator 19:21, 25 August 2018
Incercati sa sensibilizati proprietarii din imobil pentru necesitatea infiintarii de asociatie de proprietari,ocazie cu care va veti administra singuri,veti fi exclusiv responsabili pentru lucrarile de intretinere si reparatii parti comune imobil de locuit in comun
Atat timp cat imobilul continua sa fie sub responsabilitatea dezvoltatorului,acesta este direct interesat sa execute lucrari care sa fie suportate de catre proprietari
Cine administreaza blocul, exista asociatiei de proprietari?
Aveti obligatii catre dezvoltator prin contractele de v/c?
Platiti dezvoltatorului utilitati (energie, apa, gaz), chletuieli pentru parti comune?

Refacerea sistemului de canalizare nu este in sarcina proprietarilor, proiectantul si dezvoltatorul trebuiau sa prevada astfel de situatii, doar nu proprietarii au dezvoltat zona!

Inseamna ca au subdimensionat canalizarea, este un viciu ascuns de care nu ati avut cunostinta si pentru care trebuie sa plateasca.

Parerea mea este sa ii impiedicati sa intervina si sa va oblige sa platiti.

Aveti in vedere ca in cazul in care intregul bloc a fost vandut iar dezvoltatorul nu mai detine niciun apart nevandut atunci partile comune apartin tuturo proprietarilor potrivit cotei parti indivize, dezvoltatorul nu mai are ce cauta in bloc.
Avem contract de administratie cu o firma secundara a dezvoltatorului care factureaza utilitatile + cheltuieli spatii comune. Nu avem asociatie de proprietari.
Este adevarat ca au fost cateva situatii in care canalizarea a refulat in apartamente, chiar si la et.IV, la mine.
Dar, fiind proprietar, nu am in proprietate si sist.de canalizare, macar din apartamentul meu?
Fraza exacta din adresa lor este: " Ca urmare a celor mentionate, echipa Avangarden va incepe lucrarile de redimensionare si curatare a instalatiei de canalizare din blocul dvs" deci observatia dvs.cu viciu ascuns este exacta.

Va multumesc pt.sfaturi.
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coloana comuna de scurgere desfiintata - viciu ascuns? Chodis Chodis In mai 2021 am cumparat un apartament cu 2 camere aflat la et. 10/10 in Timisoara. Scopul acestei achizitii este inchirierea apartamentului. Am inceput ... (vezi toată discuția)
Pata de apa pe tavanul vecinului de jos in bloc nou cumparat de la persoana fizica pmg78 pmg78 Buna ziua. In 2022 am cumparat un apartament, construit in 2021, de la o persoana fizica. Aceasta a cumparat-o de la dezvoltator in 2021, insa apartamentul nu ... (vezi toată discuția)
Cotă indiviză pe terenul de lângă bloc Irinataban Irinataban Bună ziua! Am și eu o problemă. Locuiesc la parter, într-un bloc nou, construit de dezvoltator, și de un an de zile am probleme cu canalizarea (îmi ... (vezi toată discuția)