avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilire cu minor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilire cu minor in strainatate

Buna ziua. Sunt divortata, am un copil, custodie comuna. Doresc sa ma stabilesc cu minorul in Franta. Am declaratie notariala data de fostul sot care e de acord. In Romania trebuie sa anunt plecarea vreunei autoritati?
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 23:26, 25 August 2018
Declaratie prin care tatal e de acord cu plecarea copilului in strainatate sau cu stabilirea reședinței copilului acolo?

Cu tatăl copilului trebuie sa va intelegeti. Nu trebuie sa anuntati autoritățile.
Declaratie procura facuta la notar prin care tatal minorului, fostul sot, este de acord cu stabilirea domiciliului copilului nostru in Franta, la adresa la care voi locui acolo. Prin aceeasi procura si-a dat consimtamnatul sa il inscriu acolo la scoala. Credeam ca trebuie sa anunt scoala copilului sau Protectia copilului. Va multumesc mult, pt raspuns, d-na Avocat Ionita Cristina!
Puteti lua legatura cu Scoala, puteti sa le puneti o intrebare pentru a pleca linistita. Directia pentru protectia copilului trebuie anunțată daca copilul ramane acasa in grija altor rude, nu e cazul aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia exclusiva la mama contasalarii contasalarii Buna ziua Daca in urma hotararii definitive de divort sotia dobandeste dreptul de custodie exclusiva a minorului de 13 ani, sotul nu formuleaza nici o cerere ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor in crestere lelica lelica Buna seara,am si eu o intrebare....sunt divortata si am un copil minor in grija.Ma intereseaza daca pot sa plec din tara pe perioada sarbatorilor cu ... (vezi toată discuția)
Plecare copil in alta tara fara nici unul din parinti Lore$ Lore$ Buna! Am divortat in 2014, copilul meu are 5 ani si jumatate, a ramas in custodia mea, fostul sot mi-a facut declaratie la notar ca e de acord sa ii schimb si ... (vezi toată discuția)