avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soțul meu a jurat că îmi va lua băiatul și-l va ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soțul meu a jurat că îmi va lua băiatul și-l va da la o casă de copii. Cum pot să-l decad din drepturile părintești?

Buna ziua,

Sunt mama a unui baietel de trei luni. Tatal copilului este imobilizat la pat temporar.
Non stop ma acuza ca eu nu-i acord atentie lui, dar copilului. Cand baiatul plange, sotul urla la copil la ureche si-i pare bine ca baiatul tace atunci cand el urla.
Eu am fost de acord sa divortam.
El tot imi zicea pana astazi ca baiatul esta cadoul lui mie.
Astazi, data de 25.08.2018, sotul meu mi-a jurat ca imi va lua copilul si-l va da la o casa de copii, daca nu reuseste in Romania, va angaja pe cineva sa fure baiatul de la mine sa-l dea in alta tara la casa de copii.
Sotul nu vrea sa-l creasca.

Va rog sa ma sfatuiti pentru ca nu mai am putere psihica.

Zilnic tipa, urla prin casa, nu vrea consul psihologic, pe mine ma injura non stop, urla la urechea baiatului si ma injura de fata cu baiatul.
Cand alaptez baiatul, ulra si baiatul se sperie si nu mananaca bine.
Toate treburile prin casa, cumparaturi, grija de sot [om nedeplasabil - mancasare, masaj la picioare zilnic de cateva ori pe zi, grija la momentul urinarri, transportul la momentul scaunului la baie], grija de baietel, inclusiv produsul banilor - sunt facute doar de mine.

Va rog un raspuns super!

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 27 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 13:36, 3 Septembrie 2018
Decăderea o poate cere instanței doar Directia de asistență socială. Faceti sesizare acolo daca asta va doriti. Doar că eu nu vad cum o sa mai trăiți cu solul dupa ce faceti sesizarea. Mai bine luati in considerare sa divortat amiabil la notar sau in instanta si sa va mutați de acolo. Asta doar daca nu mai considerati ca puteti trăi langa el. Se poate cere instanței si instituirea unui ordin de protectie.
Multumesc! Am scris ca sunt de acord cu divortul. El mi-a jurat ca-mi va lua copilul.
La notar daca ambii soti sunt de acord cu divortul, desi daca el este netransportabil nu vad cum veti face asta.

Sau in instanta divort din culpa, eventual cu o custodie exclusiva daca puteti proba (inregistrari audio) violenta la adresa copilului.

Tot in baza unor inregistrari ale violentelor verbale teoretic ati putea obtine si un ordin de protectie, desi nu vad cum va pune in pericol dc e nedeplasabil. Practic dvs ar trebui sa fti cea care paraseste domiciliul si pune capat acestor abuzuri.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate deplasa notarul la dvs. acasa daca el e nedeplasabil pentru a divortat prin acord.
Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Cum pot deveni gardian legal al unui copil? Minuc Minuc Buna ziua, Suntem o familie cu 3 copii (5, 8, 10 ani) si ne-am mutat in Romania acum 4 ani, din Canada. Pe strada pe care locuim este si un baietel adoptat ... (vezi toată discuția)
Drepturile tatalui dupa divort codrutz1967 codrutz1967 In toate discutiile referitoare la copiii minori care au nefericirea sa fie prinsi in mijlocul unui divort se "bate moneda", mai mult sau mai putin patimas, pe ... (vezi toată discuția)
Copil si mama- nu am acces la copilul meu mihaelasorin mihaelasorin buna ziua!sunt mama unui baietel de aproape 10 ani din 2009 am divortat am avut custodia baiatului ,numai ca eu am plecat in afara si am lasat in grija mamei ... (vezi toată discuția)