avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stergere fapte din cazierul judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Stergere fapte din cazierul judiciar

Cand sunt sterse faptele din cazierul judiciar in cazul unei condamnari cu pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe un termen de incercare de 6 ani.
Condamnarea a avut loc in 22.10.2012.
Stergerea faptelor din cazier se face automat sau trebuie introdusa o actiune in instanta?
Dupa 6 ani ar trebui sa intervina reabilitarea de drept si sa se stearga, mergeti si scoateti cazierul dupa ce trece acest termen.
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Mulțumesc pentru răspuns.
Aceasta ștergere se face automat sau trebuie făcută o acțiune în instanță?
Ar trebui sa se faca automat, dupa trecerea termenului solicitati cazierul daca apare in continuare, solicitati rectificarea.
Am avut o condamnare de 6 ani acma aprosimativ 7 ani si am executat si am aprope 7 ani de cand mam eliberat cand se strege cazierul sau ce trebuie sa fac sa fie curat
Dupa aproximativ 12 ani de la incarcerare, se poate formula cerere pentru reabilitare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se sterge cazierul daca se sterge automat fara proces adrianstefan79 adrianstefan79 in 2005 am fost condamnat la 1 an inchisoare cu suspendare pt furt calificat...nu am mai avut nici o treaba cu politia sau ceva de genul asta....se sterge ... (vezi toată discuția)
Reabilitare pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii marianbru marianbru Buna ziua, As dori sa stiu cand mi se sterge cazierul sa nu mai fie patat,mentionez ca am fost condamnat la 7 luni inchisoare cu suspendare cu un termen de ... (vezi toată discuția)
Interesat - cazier curat lupudumit lupudumit Am fost condamnat la 1,6luni cu suspendare si 3ani termen incercare in 2006 cind scot cazierul mi se trece tot in el ce trebuie sa fac sau cum pot sa fac sa am ... (vezi toată discuția)