avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract cu perioda determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract cu perioda determinata

Sunt angajata ca profesor asociat invitat la o facultate de stat cu contract pe perioada determinata. Pana acum contractul meu a fost prelungit de 5 ori.Lucrez de mai mult de 5 ani pe acest post.

De cate ori se pot prelungi in invatamantul univ contractele pe perioada determinata? Am auzit ca un contract pe perioda determinata pot sa fie prelungit cel mai mult de 3 ori. Dupa aceea angajarea este permanenta.Asta inseamna ca sunt acum angajata permanent la facultate – fara sa stiu?

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:49, 7 Noiembrie 2009
Angajarea unui salariat pe o perioada determinata este reglementata de capitolul VI din Codul Muncii .

Articolul 80 prevede la alineatul (2) Contractul individual de munca pe durata determinata se poate incheia numai in forma scrisa, cu precizarea expresa a duratei pentru care se incheie.
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, dar numai inauntrul termenului prevazut la art. 82 si de cel mult doua ori consecutiv.
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata, dar numai inauntrul termenului prevazut la art. 82.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata, incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata, sunt considerate contracte succesive.*

Articolul 82 - (1) Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 24 de luni.

Articolul 84 - (1) La incetarea celui de-al treilea contract individual de munca pe durata determinata, prevazut la art. 80 alin. (4), sau la expirarea termenului prevazut la art. 82 alin. (1), daca pe postul respectiv va fi angajat un salariat, acesta va fi angajat cu contract individual de munca pe durata nedeterminata.
(2) Dispozitiile alin. (1) nu sunt aplicabile:
a) in cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui temporar un salariat absent, daca intervine o noua cauza de suspendare a contractului acestuia;
b) in cazul in care un nou contract individual de munca pe durata determinata este incheiat in vederea executarii unor lucrari urgente, cu caracter exceptional;
c) in cazul in care incheierea unui nou contract individual de munca pe durata determinata se impune datorita unor motive obiective prevazute expres de legi speciale;
c1) in cazul in care incheierea unui nou contract individual de munca pe durata determinata se impune datorita unor motive obiective cuprinse in contractul colectiv de munca incheiat la nivel national si/sau la nivel de ramura, pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte sau programe;
d) in cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata a incetat din initiativa salariatului sau din initiativa angajatorului, pentru o abatere grava sau abateri repetate ale salariatului.

Deci dumneavoastra suneti angajata pe o perioada nedeterminata , chiar daca angajatorul ar vrea altceva .
Oricum nu puteti avea contract de nici un fel fara consimtamantul dvs. In cazul in care angajatorul va dori sa incheiati contractul pe perioada determinata va trebui sa semnati si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata ContSters81099 ContSters81099 Buna ziua, Care este perioada maxima pe care se poate incheia un contract de munca pe perioada determinata? Multumesc (vezi toată discuția)
Contract durata determinata genyely genyely buna ziua un salariat cu contract pe perioada determinata caruia i-a expirat contractul poate fi angajat pe perioada nedeterminata?se poate face act ... (vezi toată discuția)
Codul muncii Cosmi7 Cosmi7 Vă rog să mă ajutaţi cu o informaţie privitor la baza legală ( înainte de ultima modificare a Codului Muncii - 01.05.2011) ce costituie obligativitatea ... (vezi toată discuția)