avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prins la volan sub influența substanțelor psihoactive
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prins la volan sub influența substanțelor psihoactive

Buna ziua. Un prieten a fost prins într-un filtru fumat la volan. El venea de la lucru , l-au oprit și au găsit asupra unuia prieten de al lui aproximativ 0,4 de marijuana. Asupra șoferului nu sa găsit absolut nimic , doar ca atunci când l-au dus la sange i-a ieșit pozitiv . El si-a recunoscut fapta , acum știu ca se pedepsește cu articolul 336/2 , dar de permis nu știe nimic . Aveți idee ce se poate întâmpla cu permisul?
Cat dureaza cercetarile are dreptul de conducere suspendat, daca o sa fie condamnat, permisul se anuleaza.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Cat dureaza cercetarile are dreptul de conducere suspendat, daca o sa fie condamnat, permisul se anuleaza.

Va mulțumesc frumos pentru răspuns , exista o șansa sau o posibilitate ca sa poată sa facă o cerere către procuror sa ii dea dovada cu drept de conducere pana se termina cercetările?
Procurorul poate sa prelungeasca dreptul de circulatie doar in situatia in care dovada este cu drept de circulatie, daca dovada este fara drept de circulatie nu are ce sa prelungeasca...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan andreigabriel51 andreigabriel51 Buna ziua . In data de 28.10.2017 ma plimbam cu niște prieteni cu mașina eu Find la volan . Ne-a oprit un echipaj unul dintre prietenei mei avea iarba la el ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,80 GeorgeMarafet GeorgeMarafet Va salut. In data de 26.10.2018 am fost oprit de un filtru de poliție mi sa întocmit dosar penal pentru ca as fi consumat marijuana, am fost dus la INML mi ... (vezi toată discuția)
Curiozitate consecințe consum marijuana la volan Mihai28476w6 Mihai28476w6 Ce consecinte sunt daca esti oprit de poliție si ai consumat marijuana (oprit la volan ) multumesc anticipat (vezi toată discuția)