avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nou!Art.91.1 cpp, mai este valabil ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nou!Art.91.1 cpp, mai este valabil ?

am citit deciziile ccr 962/2009 si 410/2008, prin care se respinge neconst.art.91.1 cpp, astazi am citit ca ccr a admis neconst.art.91.1 (cazul remes). in art. 91.1 se refera si la procesele verbale ale probelor audio-video ambientale, stranse in timpul actelor premergatoare, pot fi folosite ca mijloc de proba in instanta ?inainte de inceperea urmaririi penale ?cine ma poate lamuri ?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: mjion , utilizator 08:43, 10 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Art. 91.1 cpp este valabil .
Cu stima !
Daca ne expuneti exceptia admisa de Curte vom putea intelege mai exact.
In cazul respectiv va produce efecte juridice.
In celelalte cazuri in situatii identice va produce efecte juridice.
E vorba de cazuri in care nu s-a inceput urmarirea penala.
Cam asta ar fi in esenta.
Probele obtinute in mod iloegal trebuie inlaturate,adica se va pronunta solutia cu inlaturarea acestora.

avocat Claudiu Lascoschi
Un domn avocat care cunoaste penalul pana la finetile lui, deasemenea va apreciez si pe dvoastra, pentru raspunsurile date pe forum, are un client trimis in judecata de catre asa zisul DNA, printr-un dosar fabricat in laboratoarele institutiei, avand ca mijloace de proba inregistrari audio-video efectuate in etapa actelor premergatoare. Ori, pana in prezent nimeni nu a sesizat ca art.91 indice 1 spune f.clar, se refera doar la urmarirea penala, nu aminteste de acte premergatoare, situatii cu totul diferite ! Pe aceasta speta, ICCJ a admis si a trimis la CCR dosarul, CCR a decis ca inregistrarile audio video efectuate inainte de punerea in miscare a urmaririi penale, folosite ca mijloace de proba in instanta sunt ilegale.
Intrebarea mea este, ce efecte juridice asupra altor dosare asemanatoare va avea aceasta ?
Deasemenea va rog sa-mi spuneti ce sansa de castig am la CCR, daca am atacat in instanta ordonanta de urgenta 43/2002 privind infiintarea si functionarea ilegala a DNA, am invocat incalcarea art.115 alin 4 si 6 din Constitutie, pecum si decizia CCR 1008/2009, care s-a pronuntat in speta asemanatoare cu o OUG privind functionarea CSAT, acestea fiind institutii fund.ale statului potrivit art 73 din Constitutia Romaniei, acestea pot functiona doar in baza unei legi organice. Deasemenea mai invoc si alte decizii CCR privind Curte de Conturi, etc. decizii admise in baza celor afirmate mai sus.
Va multumesc,
Exceptia admisa de Curtea Constitutionala va ajuta in caz similar.
Produce efecte erga omnes.
Parerea mea este in sensul solutiei pronuntate de Curte inca de mult timp de a se pronunta aceasta, dar nu am avut... ocazia sa o invoc.
Faptul ca anterior alte decizii ale Curtii au fost in sensul respingerii este irelevant din punct de vedere juridic.
Inca nu cunosc continutul exact al considerentelor.

Cu DNA-ul nu stiu ce sa va zic intrucat nu am studiat acest aspect.
Insa este teribil de greu sa va fie admisa exceptia chiar si daca ati face o motivare megistrala din ratiuni lesne de inteles.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Interceptari telefonice pana la inceperea urmarii penale klaus86 klaus86 Interceptarea convorbirilor si inregistrarile audio-video pot fi incuviintate , atat in perioada urmaririi penale , cat si in etapa judecatii a procesului ... (vezi toată discuția)
Probe inainte de inceperea urmaririi penale newklear newklear Curtea Constitutionala a decis ca probele obtinute inaintea inceperii urmaririi penale sunt ilegale. Prin urmare, inregistrarile efectuate inaintea acestei ... (vezi toată discuția)
Este nevoie sa sesizez curtea constitutionala din nou daca s-a pronuntat asupra aceluiasi text de lege din cpp vechi? eusaisapte eusaisapte 1. Vreau sa atac direct in instanta ordonanta de respingerea plangerii impotriva actelor procurorului formulata cf. art. 339 din CPP, formulata impotriva ... (vezi toată discuția)