avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Daca nu am rezidenta pot deschide un cont bancar in ...
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Daca nu am rezidenta pot deschide un cont bancar in Italia?

Buna ziua am 1 an de cand lucrez in Italia la Roma si de 3 luni lucrez cu acte in regula. Am 3 assegni (file de cec) pe care nu pot scoate banii pt ca nu am rezidenta, intrebarea e unde cum as putea intra in posesia banilor. Am fost la banca si asa mi sa zis ca imi trebuie tessera sanitaria si rezidenta pt a deschide un cont bancar.Ce as putea face in momentul de fata?
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 07:39, 29 August 2018
Buna dimineata!

Fara carte de identitate si cod fiscal nu puteti incasa contravaloarea cecurilor.

Pentru obtinerea cartii de identitate fara rezidenta aveti toate informatiile aici:
[ link extern ] /

Pentru obtinerea codului fiscal gasiti detalii aici:
www.avocatnet.ro/articol_430...

Dupa obtinerea acestora puteti incasa contravaloarea cecurilor. Puteti cere la banca o cartela prepagata care are un cod IBAN, unde angajatorul va poate vira banii. Deschiderea unui cont bancar comporta plata unor comisioane anuale destul de mari si nu are rost.

Bafta!
Va astept sa ne scrieti daca ati rezolvat problema.
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am primit o fila cec in euro de la citybank europe ... mon73key mon73key Buna ziua, am primit o fila cec in euro de la CityBank Europe PLC Irlanda pe care vreau sa o incasez in calitate de persoana fizica. Am primit-o dupa 2 luni ... (vezi toată discuția)
Încasare cec din sua: o singură bancă acceptă solicitarea însă pune condiție de vechime ca client, iar cecul poate expira între timp. ce îmi recomandați să fac? Alice E. Alice E. Bună ziua! Am solicitat recuperarea taxelor statale si federale pe anul 2018 și am primit contravaloarea lor sub forma de cec emis de SUA. Am solicitat ... (vezi toată discuția)
Fila cec declarata pierduta in momentul prezentarii spre decontare ccatalin2004 ccatalin2004 In urma unei intelegeri nescrise firma x elibereaza catre o persoana fizica ( eu) o fila cec in alb, doar semnata, ca garantie pentru comisioanele ce urmau a ... (vezi toată discuția)