avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tatăl meu mă agresează verbal, uneori și fizic, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tatăl meu mă agresează verbal, uneori și fizic, mă amenință cu moartea iar când are chef mă dă afară din casă. Aș vrea să știu ce să fac ca să schimb situația

Buna ziua.
Am si eu cateva intrebari legate de o problema in familie. Am 20 de ani si de 3 ani de zile tatal meu ma tot agreseaza verbal, au fost dati cand m a agresat si fizic. Parintii mei nu sunt divortati, apartamentul in care locuiesc este pe numele lui, dar toate cheltuielile sunt pe umerii mamei mele, ea lucrand in strainatate. El are probleme cu alcoolul, devine violent, ma ameninta cu moartea si cand are chef ma da afara din casa.. Am facut si o plangere la politie dar mai mult de o amenda de 200 de lei, nu i au dat. As vrea sa stiu ce sa fac ca sa schimb situatia, cum ar putea fi sanctionat si ce ar trebui sa fac sa aibe pedeapsa pe care o merita.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: route , utilizator 17:27, 18 Noiembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca are probleme cu alcoolul situatia este destul de complicata si este destul de greu sa o schimbi daca el nu colaboreaza.
Cand nu este sub influenta alcoolului incearca sa discuti sa se interneze benevol intr-un centru specializat pentru dezalcoolizare.
Poti alege ca varianta si mutarea cu chirie.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parerea mea e sa discutati mai intai cu mama dvs care este in strainatate. Ati precizat ca cheltuielile pentru intretinere sunt suportate de mama dvs.
O varianta ar fi asa cum spune userul Cyan, sa va mutati cu chirie, iar mama dvs in loc sa mai trimita bani pentru intretinerea apartamentului tatalui dvs, mai bine sa va trimita bani pt inchiriere si intretinere pana va puteti gasi un loc de munca.
Vindecarea de a nu mai consuma alcool este destul de greu, tatal dvs cu greu se va lasa de alcool.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va agreseaza fizic, solicitati interventia politiei prin serviciul 112.
Ulterior, mergeti sa va scoateti CML si depuneti plangere penala la politie sau parchet.
Daca aveti posibilitatea, sa incercati cumva sa inregistrati audio cand sunteti amenintat/agresat.
In pararel, va puteti adresa instantei pentru emiterea unui ordin de protectie.
@Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”
M-am gandit la cererea unui ordin de protectie, dar locuim in aceeasi casa iar el este proprietar si din cate am inteles este mult mai greu. Ca sa am dovezi audio/video trebuie sa stau pe langa el cand este in stare de ebrietate si sincera sa fiu mi-e frica pt ca nu se stie cat de departe poate ajunge... Eu mi-as dori sa gasesc o solutie pt a-l da afara din apartament, cum am spus mai sus cheltuielile pt facturi si intretinere sunt platite de mama mea si el nu merita sa stea acolo linistit, cu toate conditiile iar eu sa fiu data afara.

@cyan
Am incercat! Am avut tot felul de discutii cu el, dar pur si simplu neaga toate actiunile sale cu scuza ca: " eram beat".
Sa zicem ca el este genul de om ce poate manipula pe toata lumea, stie ca el are dreptul sa ma dea afara din casa daca vrea si ca nu va fi pedepsit. De aceea abuzeaza cum poate. Mutatul este inevitabil, dar acel apartament este munca mamei mele de o viata, nu mi se pare corect ca el sa ramana cu totul oferit pe tava si sa se comporte ca un animal, ma intelegeti?

@_Alin_
Nu doreste sa se lase, nu il intereseaza de niciun membru al familiei si mai ales eu cred ca simte o oarecare placere sa chinuie oamenii. Am mai sunat la politie, dar masurile luate de ei au fost irelevante, raspunsul fiind: " asa e legea"...
Si acest lucru ma intristeaza foarte tare, deoarece sunt sigura ca exista multe persoane in situatia mea care nu se simt in siguranta in propria casa!
Si nu este corect ca eu sa ma mut iar el sa ramana, asa vad eu lucrurile.

Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti obtine ce doriti prin ordinul de protectie.

Alte discuții în legătură

Am 16 ani și doresc să plec de acasă din pricina părinților Porima Anamaria Porima Anamaria Bună seara , am 16 și doresc să plec de acasă. De 6 ani încoace tata consumă mult alcool. În fiecare zi și noapte face scandal , certuri , adresează ... (vezi toată discuția)
Evacuarea silita a unuia din parinti Razvan_Paraschiv Razvan_Paraschiv Buna seara. E Vinerea Mare si mi-e si mie greu sa cred ca va scriu urmatoarele: Tatal meu este un alcoolic incurabil si deseori devine agresiv cand bea. De ... (vezi toată discuția)
Crescut de altii decat parintii zmkalasnikov zmkalasnikov Buna sa incep cu inceputul, la varsta de 8 ani ai mei s-au despartit, iar mama fiind constransa si santajata de parintii tatalui meu,a renuntat la mn. Am fost ... (vezi toată discuția)