avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Crescut de altii decat parintii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Crescut de altii decat parintii

Buna sa incep cu inceputul, la varsta de 8 ani ai mei s-au despartit, iar mama fiind constransa si santajata de parintii tatalui meu,a renuntat la mn. Am fost incredintat lui. Cu toate ca eu am fost sub custodia lui, nici macar o zi nu am fost alaturi de el. In tot acest timp eu am stat cu bunicii, nelasandu-ma nici macar o zi sa ii pot vedea pe vreunul din ei. Daca ma cauta mama ii zicea ca sunt plecat de acasa, sau chiar uneori cand stiau ca trebuie sa vina, ca o anuntau, bunica ma trimitea in alt oras,tabara,etc...doar ca sa nu fiu acasa cand vine mama mea. acum sunt major, dupa tot acest timp bunica a profitat dupa urma mea. Mama platea pensie alimentara, care mie mi se zicea ca nu exista....Acum sunt major, am un loc de munca stabil, iar bunica vrea sa ma dea afara din casa. daca stie cnv cum sa procedez as dori sa stiu si eu. am toate actele de la divortul lor, tot ce este necesar sa dovedesc ca nu am fost lasat sa cresc cu cel caruia am fost incredintat. Ba mai mult, copil fiind de 8 9 ani bunica imi spunea de parintii mei nu ma vor, ca mama este o"curva" si multe altele. Dupa 18 ani am luat legatura si cu parintii mei ceea ce a deranjat-o foarte mult pe bunica si procedeaza in felul acesta.Multumesc.Bunicii sunt din partea tatalui. Tata avea apartament, avea toate conditiile sa ma creasca, loc de munca bun, si ma vroia si el...dar....
Nu are rost să o tergiversaţi că oricum zile bune nu ve-ţi avea, ce puteţi face este să o daţi pe bunică în judecată pentru daune că v-a interzis să vă vedeţi părinţii şi să dovedească ce a făcut cu bani pe care i-a ărimit pt dvs. ca pensie alimentară.
Nu înțeleg întrebarea, ce vreti sa faceți?
Ce doriti sa obtineti, sa procedati cumva ca sa ce? Ce sa faceti?
Nu am unde sa ma duc..ce pot face sa imi recuperez copilaria, care am pierdut-o alaturi de ei...si sa obtin un loc al meu...sa plateasca pt ca m-a tinut departe de parintii mei, nu a vrut sa ma lase sa iau lagatura cu ei..daca exista legea care sa ma aparere, sa imi dea dreturile care le-am pierdut
Nu cunosc sa fi existat un astfel de proces in Romania.
De principiu ati avea dreptul de a deschide un astfel de proces dar este un proces mult prea complicat ca sa se poata prevedea un rezultat favorabil pentru dvs.
Depinde ce argumente veti avea si in ce fel ati fost afectat astfel incat sa dovediti instantei toate acestea.
Insa, in niciun caz nu se poate pune problema legata de banii de pensie care i-ar fi primit.

Dupa parerea mea un astfel de proces ar putea fi cel mai complicat proces care sa aiba legatura cu dreptul familiei unde adesea procesele sunt relativ simple in marea lor majoritate.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Probleme familiale Alexandru95 Alexandru95 Parintii mei s-au despartit si eu am ales sa stau cu tata fiindca mama e plecata in afara , el a acceptat a si semnat la notar sa stau la el , mama plateste ... (vezi toată discuția)
Minor in custodia mamei dar in grija tatalui, probleme razvanbeliu razvanbeliu buna ziua ,acum 5 ani dupa divort minorul a fost incredintat mamei,dupa scurt timp mama a plecat din tara lasand minorul in grija tatalui fara nici un ... (vezi toată discuția)
Exageram noi sau tatal chiar se foloseste de copilul sau?? Ursutz Ursutz Situatia este urmatoarea: - parinti divortati , cu divortul pronuntat in anul 2012 (divortul a durat aproximativ un an si jumatate deoarece tatal a avut mereu ... (vezi toată discuția)