avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Card Identitate Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Card Identitate Romania

Sunt cetatean roman nascut in Romania si detin Card de Identitate emis de catre autoritatile romane. Domiciliul de pe actul respectiv nu mai este valabil, intrucat imobilul s-a vandut in urma divortului. Daca trebuie sa reinnoiesc cardul de identitate ce ar trebui sa fac avand in vedere ca nu mai am un domiciliu fizic cu adresa in Romania? La reinnoirea actului de identitate, pentru obtinerea celui nou autoritatile romane pretind o dovada a domiciliului curent ceea ce in cazul in speta nu exista.
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 08:47, 29 August 2018
Raspunsul este simplu.
Cartea de identitate este un document care se eliberează doar cetăţenilor români cu domiciliul în România.
Cetăţenii români cu domiciliul în străinătate nu au dreptul la cărţi de identitate, ci doar la paşaport CRDS. Nu poţi avea două domicilii.
Faptul că sunt mulţi români cu domiciliul în străinătate care îşi păstrează buletinele este nelegal, deoarece ei declară în mod fals că locuiesc în România.
În unele cazuri, această declaraţie are repercusiuni fiscale grave deoarece existenţa cărţii de identitate reprezintă o prezumţie de domiciliu fiscal.
Persoanele cu buletin trebuie să declare veniturile obţinute în străinătate şi să plătească impozit în România.
Deci nu poţi reînnoi cardul de identitate, pentru că nu mai ai drept la card de identitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crds lili888 lili888 Locuiesc in Italia de aproape 14 ani,am depus actele pentru a primi peste 2 ani circa cetatenia italiana.am CI care va expira in 2023 dar totodata nu mai ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman cu domiciliul in strainatate dar si in romania eugen82 eugen82 Un cetatean roman plecat de 20 de ani , cetatean al altei tari si cu domiciliul stabil in acea tara, mai are dreptul de a-si declara domicilul in Romania si de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt din rep. moldova, dar am cetatenie romana si ... cata-11 cata-11 Buna ziua, sunt din Rep. Moldova, dar am cetatenie romana si pasaport romanesc cu domiciliu in strainatate. Pot obtine buletin romanesc permanent (adica pe 7 ... (vezi toată discuția)