avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie privata facuta fara stirea mea!
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie privata facuta fara stirea mea!

Am aflat dupa 10 ani ca contribui la un pilon de pensii fara stirea mea!O cunostinta din cercul de prieteni de acum 10 ani mi-a facut contract la o pensie privata si abia astazi cind am primit o instiintare sa reactualizez datele am aflat,am sunat la fond si au confirmat ca sint deponent din anul 2008 am sunat si la cunostinta respectiva si mi-a spus ca poate a facut contract din greseala!sint uluit deoarece cred ca a fost facut contractul fara acordul meu...ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Babic@ , utilizator 23:26, 6 August 2021
Trebuie sa vedeti la ce pilon de pensii sunteti pentru ca la pilonul II cam de atunci de cand spuneti ca tot cotizati, era chiar obligatoriu sa optati pentru un anumit furnizor de fond si deci, singura chestie ar fi ca a optat altcineva pentru dumneavoastra. Caci de platit, la acest pilon II, se diectioneaza automat banii cand angajatorul plateste la stat contributiile pe salariu. Si nu veti iesi in pierdere la pensie.
Pensia privata obligatorie.... asa se numeste...la acea data aveam 45 de ani deci nu mai era obligatoriu sa o fac ideea este ca altcineva a facut-o si ce e mai urit e ca facea parte din cercul de prieteni..deci a semnat in locul meu!
Vedeti daca nu cumva v-a luat automat firma la care lucrati, eu asa am patit desi nu mi-am dat acordul scris m-a luat AEGON in baza lor de date.
ca si broker de asigurari este trecut o cunostinta de a mea ....o prietena de familie care facea asigurari!
Repet, in afara de faptul ca v-a pus acolo semnand atcineva fara ca sa stiti, acum cred ca ati iesit bine caci nu inseamna ca ati platit ceva in plus. Adica din ce va plateste angajatorul la pilonul I de pensii care este numai de stat, statul directineaza o parte catre pilonul II.
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Pensie pilonul 2 viorel1969 viorel1969 Cotizatia la pensie catre pilonul 2 va afecta punctajul la pensia de stat ? Doi colegi angajati in acelasi an , la acelasi loc de munca , cu acelasi salariu ... (vezi toată discuția)
Unde sa imi pun pensia privata(pilon ii)? Ssolis Ssolis Buna ziua, as vrea sa aud parerile dumneavoastra, unde sa imi fac pilonul II? O alta intrebare, la locul meu de munca mi s-a spus ca pensia privata(pilonul II) ... (vezi toată discuția)
Pensie privata pilon ii dapetria dapetria Buna ziua, In anul 2008 - in necunostinta de cauza(neinformandu-ma suficient) am optat pentru participarea la un fond de pensii privat ING, pilonul II- pensie ... (vezi toată discuția)