avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pilonul 2
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pilonul 2

Cotizatia la pensie catre pilonul 2 va afecta punctajul la pensia de stat ?
Doi colegi angajati in acelasi an , la acelasi loc de munca , cu acelasi salariu , unul contribuie la pensia de stat si la pilonul 2 , celalalt contribuie numai la pensia de stat .
Daca ies la pensie in acelasi timp , vor avea de la stat aceasi pensie in circumstantele scrise mai sus ?
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: viorel1969 , utilizator 23:57, 18 Iunie 2016
La pilonul 2 contribuie ambii colegi.Chiar daca unul dintre ei nu a optat pt un fond anume a fost distribuit aleatoriu catre un fond de pensii privat.Nu participa la pilonul 2 angajatii MAI , armata, etc
laleaua-neagra a scris:

La pilonul 2 contribuie ambii colegi.Chiar daca unul dintre ei nu a optat pt un fond anume a fost distribuit aleatoriu catre un fond de pensii privat.Nu participa la pilonul 2 angajatii MAI , armata, etc



Pensia privata obligatorie se adreseaza angajatilor sau persoanelor fizice care platesc CAS (Contributia la Asigurarile Sociale de stat) cu varsta de sub 35 de ani, obligatoriu iar celor cu varste intre 35 si 45 de ani, optional.

In momentul lansarii pilonuli 2 de pensii cele doua persoane la care am facut referire anterior aveau varsta de 43 de ani . Deci nu erau obligati sa adere la pilonul 2 de pensie .
Intrebarea mea era daca cei doi vor avea aceeasi pensie de stat , in circumstantele date ?
Multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea cu pensie facultativa daniel marius daniel marius pt pilonul2 de pensii se aplica aceasta lege? (vezi toată discuția)
Pensie privata obligatorie Costin85 Costin85 Buna ziua poate ma ajuta si pe mine cineva pt ca am o nelamurire .Tatal meu in varsta de 53 de ani a primit acasa o scrisoare privind activul personal lla ... (vezi toată discuția)
Pensie privata pilon 2 georgetag georgetag as dori sa ma lamuriti in legatura cu pensiile private: -care sunt termenele limita de inscriere, - de cand a intrat in vigoare, -care este dobanda la ... (vezi toată discuția)