avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna seara , sunt angajata la o firma si sunt înca in perioada de 90 zile de proba , as putea sa imi dau demisia la zi ? Si stimulentul de insertie il mai iau pe luna August daca contractul meu de munca încetează la începutul lunii Septembrie ? Mulțumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 30 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Demisia la zi nu exista.

Fie solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor, fie prin demisie.

Demisia poate fi cu sau fara preaviz.

2. Fiind in perioada de proba, va sunt aplicabile prevederile art.31 alin.3 C.mun. Astfel, pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

In speta, puteti notifica angajatorul cu privire la decizia de incetare a contractului de munca, nefiind necesara o motivare legata de decizia luata.

3. Uitati un model de notificare:

Subsemnata/ul ........................................... avand domiciliul in ___________ nr. _______, CNP.............................., avand functia de ....... in cadul S.C. .................., cu sediul in .........., formulez prezenta

NOTIFICARE
de incetare a contractului individual de munca in temeiul art. 31 alin. (1) alin. (3), inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor cu nr. .. din data de .. , incepand cu data de ......

Prezenta notificare poate fi contestata in termen de 45 de zile calendaristice de la data comunicarii la Tribunalul ..........

Data ................

L.S

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii Ivanalexandru90 Ivanalexandru90 Sunt angajat la o firma de vreo luna, am un contract pe o perioada nedeterminata, si perioadă de proba de 90 de zile, am zis ca imi dau demisia si directorul ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba nelutza nelutza In data de 15 Martie 2020 am semnat contractul urmand ca pe 20 Martie acesta sa fie suspendat din cauza pandemiei.Acum pe 15 iunie ne am reluat activitatea si ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea preavizului ComanAG ComanAG Buna ziua vin si eu cu o intrebare. Sunt in perioada de proba la un hypermarket si am gasit in alta parte un job mai bun, dar sefa la care lucrez a zis ca sunt ... (vezi toată discuția)