avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL Asociat Unic si Administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL Asociat Unic si Administrator

Salutare! As dori, daca sa poate, sa fiu lamurit in urmatoarele chestiuni:
- Daca asociatul unic dintr-un SRL doreste sa cedeze toate partile sale sociale altei persoane (sa iasa de tot din societate), dar concomitent cu calitatea de asociat unic detine si functia de administrator; prin decizia asociatului unic necesara pentru procedura de cesionare a partilor sociale este necesar sa mentioneze si faptul ca renunta la functia de administrator si ca va fi inlocuit si in aceasta functie tot de persoana care dobandeste partiile sociale?
- Se poate face aceasta schimbare a persoanei in functia administrator odata cu procedura de cesiune a partilor sociale sau ulterior acestei proceduri (de cesiune) va trebui urmata si procedura de schimbare de administrator, separat?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 11:24, 30 August 2018
Calitatea de asociat unic nu este legata obligatoriu de calitatea de administrator. Desigur in situatia descrisa de dumneavoastra, este bine ca ambele modificari sa se faca concomitent la RC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la firma... bogdyban bogdyban Buna ziua, Sunt patronul unei firme, am calitatea de administrator si asociat unic si doresc sa cedez firma unui membru din familie dorind sa nu mai am nici ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale si schimbare adminitrator Crissa79 Crissa79 buna ziua sunt administratorul unei soc comerciale si vreau sa plec . Mi s-a acceptat plecare , doar ca unul din asociasi vrea sa cedeze partile socilale ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)