avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare teren. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare teren. Vânzătorul pare că vrea să tragă de timp ca să treacă termenul, ce pot face în această situație?

Am facut o promisiune bilaterala de vanzare -cumparare a unui teten intravilan in 24 noiembrie 2017 .am platit suma pt teren (integral) la aceea data iar acum vanzatorul refuza sa faca actul de vanzare cumparare .Incearca sa traga de timp sa treaca perioada de 1 an pe care o avem stipulata in promisiune de vanzare pt incheierea contractului de vanzare cumparare.Ce pot face in acesta situatie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 22:28, 4 Septembrie 2018
Pai de ce ar incerca sa traga de timp? Timpul curge in defavoarea sa, iar la implinirea termenului limita stabilit pentru perfectarea vanzarii, probabil (ca antecontractul nu prevede altceva) va va datora dublul pretului. Este indicat ca inainte de termen sa il somati printr-un executor sa se prezinte la un anumit birou notarial, si la o anumita ora pentru a perfecta vanzarea. In ziua si la ora respectiva va prezentati la birou notarial respectiv (pe care l-ati informat in prealabil) si solicitati emiterea unei incheieri care sa certifice faptul ca l-ati somat pe vanzator si ca v-ati prezentat pentru a incheia contractul. Faceti asta ca sa rezulte fara dubiu faptul ca nu din culpa dvs nu se perfecteaza contractul in termen. Apoi solicitati notarea in cartea funciara a ipotecii legale prevazute de art 2386 al. 2 pentru a va recupera pretul achitat. Ca varianta, la momentul implinirii termenului, in loc sa va recuperati pretul/dublul pretului, aveti posibilitatea, daca asta va doriti, sa va adresati instantei de judecata si sa cereti pronuntarea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Il invitati cu scrisoare recomandata sa se prezinte la notariat ptr semnarea contractului de vanzare cumparare, iar daca nu se prezinta cereti notarului sa redacteze un document din care reiese ca promitentul vanzator nu s-a prezentat.
Apoi ar fi indicat sa solicitati instantei o hotarare care sa tina loc de act autentic. Ar fi indicat ca in recomandata sa precizati ca daca nu se prezinta va veti adresa instantei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
carmen2010, utilizator
Buna ziua "iuly_otelea@yahoo.com" .

Contactati un avocat.

Acesta se va preocupa de citarea prin intermediul unui executor judecatoresc (cu toate procedurile aferente).

In caz de neprezentare a "vanzatorului", tot avocatul se va preocupa de redactarea actelor necesare (prin intermediul notarului public), cat si de reprezentarea dumneavoastra in instanta (eventual).

Mult succes !!!
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2018
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,eu si sotul in septembrie 2019 am cumparat un teren ... Ana710 Ana710 Buna ziua ,eu si sotul in septembrie 2019 am cumparat un teren dar sa facut un ante contract de vanzare cumparare terenul a fost luat in rate 4000€avans si ... (vezi toată discuția)
Instrainare proprietate in baza unui antecontract dubios gigelas gigelas Se perfecteaza un contract de vanzare - cumparare,la notarul public. Vanzatorul este o femeie batrana,mioapa,care nu stie sa scrie si nu mai vede sa ... (vezi toată discuția)