avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi

De la 11.00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Reges-Online: Aspecte esențiale privind operarea noului registru și completările necesare 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie neacceptata cu preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie neacceptata cu preaviz

Angajatorul vrea sa imi aprobe cererea de demisie doar daca e la zi, fara preaviz pt ca nu vrea sa ma plateasca in preaviz. Daca nu sunt de acord cu demisia fara preaviz, a mentionat ca imi va incheia disciplinar contractul. Cum procedez in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:53, 7 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce inseamna incalcarea drepturilor?
Lipsa stabilirii perioadelor concediului de odihna anual pt.angajati si faptul ca in contractul de munca este mentionat program 9-17, dar in realitate programul incepea la 8,30 si se pleca la 17,45. Cand se dorea concediu de odihna trebuia sa il cersesti practic, iti sphnea ca se gandeste.... si niciodata nu s-a pus problema sa ne dea legat concediu 10 zile, asa cum este prevazut in lege. Plus ca, angajatorul considera ca e indreptatit sa ne scada din concediu toate zilele libere de la stat, 1 mai, 25 decembrie, 15 august.....

Cornel Vasile a scris:

Ce inseamna incalcarea drepturilor?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ce spuneti dvs, sunt motive de demisie fara preaviz .

Nu mai citati raspunsurile . apasati direct RASPUNDE.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, stiu. De aceea s-a mers pe notificare demisie fara previz. Problema este ca angajatorul a spus ca nu e de acord. Demisia a fost trimisa pe mailul acestuia, chiar de la job, cu tot cu nr.de inregistrare in registrul de corespondenta. A amenintat cu cercetare disciplinara pe motive inventate, cu instanta de judecata, a impus ca omul sa stea in preaviz dar cu toate astea angajatul care isi cunostea drepturile, a plecat. Poate dispune cercetare disciplinara dupa primirea demisiei, in conditiile acestea? Multumesc.
Demisia nu trebuie aprobata de angajator. Angajatorului i se aduce la cunostinta faptul ca dooriti sa incetati raporturile juridice de munca.
Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu acordul ambelor parti gabrielion gabrielion Obligatii si drepturi ambele parti.Daca se poate,doresc un raspuns detaliat.Va multumesc mult! (vezi toată discuția)
Demisie avocatnetforumuser avocatnetforumuser Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog, cu o informatie legata de demisia cu acordul partilor, fara preaviz? Mai sunt valabile informatiile de la acest link ... (vezi toată discuția)
Demisie fără preaviz în perioada de probă: are dreptul angajatorul să-mi impună preavizul, și în cât timp trebuie să-mi facă fișa de lichidare dacă nu mai merg la muncă? Gabi1215 Gabi1215 Buna seara! Am o problema, lucrez la o firma de aproximativ o luna si am contract pe o perioada nedeterminata si sunt inca in perioada de proba, aceasta fiind ... (vezi toată discuția)