avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Investiție în casa iubitului. Se poate face un act ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Investiție în casa iubitului. Se poate face un act la notar ca, în cazul unei eventuale despărțiri, să fiu despăgubită cu jumătate din suma cheltuită de amândoi?

Buna ziua. Am si eu o intrebare: urmeaza sa remodelam casa iubitului cu un imprumut de nevoi personale pe numele iubitului deoarece el are salariul mai mare. Problema este ca mama lui, care este proprietara in prezent, nu vrea sa treaca casa pe numele amandurora ca nu suntem casatoriti ci doar pe numele lui. Intrebarea mea este, ce pot face pentru a ma asigura? Se poate face un act la notar intre mine si iubit ca in caz de o eventuala despartire sa ma despagubeasca cu jumatate din valoarea pe care am investito amandoi? Si daca da, cum as putea sa demonstrez ca am investit si eu daca imprumutul se face doar pe numele lui?
Multumesc. O zi buna!
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: 3UGA , utilizator 16:17, 7 Septembrie 2018
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu chitante, facturi, ordine de plata si alte documente de genul, documente pe care le veti folosi in instanta, ca probe, pentru dreptul dvs de creanta.
Insa nu v-as sfatui sa investiti intr-o casa care nu va apartine si pentru un barbat cu care nu sunteti casatorita.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu înțeleg, de ce ați investi?
E casa lui, să se descurce!
Sau căsătoriți-vă dacă doriți să formați o familie și apoi aveți un drept de creanță asupra îmbunătățirilor făcute.
Este o situatie mai complicata. Suntem impreuna de 4 ani, nunta este in plan pentru anul viitor dar dorim sa ne mutam impreuna. El mai are doi frati si vrem sa se faca impartirea intre frati inainte de moartea parintilor. Automat s-a pus in discutie un act de vanzare cumparare pentru noi ca sa evitam eventuale discutii dupa moartea parintilor legate de mostenire. Lucrurile sunt serioase dar nu se stie niciodata ce aduce ziua de maine iar pana la anul cand vom face nunta, vreau sa fiu si eu asigurata.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cat timp nu va casatoriti (macar civil), nu o sa fiti asigurata cu nimic.
Daca maine soacra ii face iubitului un contract de vanzare cumparare, tot bun propriu o sa fie, pentru ca imobilul va fi dobandit anterior casatoriei. Si tot in aer o sa fiti, in caz de divort.
Regula de baza este sa nu investiti bani intr-un imobil care legal, nu va apartine.
Multumesc de ajutor. O zi buna.

Alte discuții în legătură

Partaj parinti necasatoriti catalin_ovidiu catalin_ovidiu As dori sa stiu care sunt drepturile si obligatile parintilor in cazul unei despartiri a doi concubini care au un copil. Am locuit impreuna in strainatate o ... (vezi toată discuția)
Achizitionare locuinte - tineri necasatoriti bianca.blendea bianca.blendea Eu si prietenul meu dorim sa ne achizitionam o locuinta (nu suntem casatoriti). Dorim ca amandoi sa fim proprietarii locuintei in acte si avansul sa-l dam ... (vezi toată discuția)
Concubinaj handsu handsu Daca in cadrul unui concubinaj femeia contribuie la constructia unei case cu o suma importanta ,fapt pe care barbatul recunoaste printr-o declarate olograf ... (vezi toată discuția)