avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tată nostru s-a recăsătorit și i-a donat soției ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tată nostru s-a recăsătorit și i-a donat soției toată averea. Cum putem anula sau revoca donația?

Tatal nostru a primit de la parintii lui toata averea acestora in baza unui contract de intretinere la notar.
Sa recasatorit cu o femeie cu 3 copii si toata averea sa i.a donat.o acesteia prin notar. Sotia lui a murit, iar toata averea ce a primit.o prin donatie ramane la copii ei. Cu noua sotie nu are copii.
Cum putem anula donatia sau sa o revocam?
Nu ne.a atins si mostenirea noastra? Rezerva succesorala a copiilor lui e donata. Dar ce am putea face sa revocam donatia?
Multumim.
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 00:10, 2 Septembrie 2018
Daca nu va raman alte bunuri de mostenit dupa tata, la data decesului acestuia veti putea cere reductiunea donatiilor facute de acesta pana la cotitatea disonibila. Cu alte cuvinte, veti putea cere contravaloarea a jumatate din ce vi s-ar fi cuvenit daca nu intervenea donatia - vi se cuvenea 1/1 (daca tatal nu se recasatoreste pana la deces) deci puteti cere 1/2. Pana la decesul tatalui nu puteti face nimic. De notat ca, daca tatal nu renunta la succesiune, si el va mosteni din bunurile ramase dupa sotia sa, alaturi de copiii sotiei (1/4 tatal, 3/4 copiii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa transfer 50% sotiei? fany22 fany22 Buna, Inainte de casatorie am avut un teren cu casa, bun propriu, apoi m-am casatorit si avem 2 copii. Am facut reparatii la casa impreuna cu sotia, dar ca ... (vezi toată discuția)
Rezerva si cotitatea chrystyana2010 chrystyana2010 un defunct lasa un testament in favoarea sotiei de-a doua tot patrimoniul existent la data decesului sotul are un copil dintr-o casatorie anterioara (prima ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere intre soti DARSHAN DARSHAN Sunt la a doua casatorie,din prima am doi copii majori,iar din actuala unul de 9 ani.Ce acte trebuie sa fac sa pot sa-i las celui mic si actualei sotii o parte ... (vezi toată discuția)