avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Problema E ON factura
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Problema E ON factura

Buna ziua, intreb pentru parintii mei, Acestia au primit in luna Iulie 2018 o factura de gaz de la E ON in care era trecuta o factura restanta de pe luna Iunie 2018 in valoare de 5100 ron, Ultima citire a contoarului s-a efectuat in luna Iunie 2018 iar penultima in luna Octombrie 2018. Am sunat la E ON iar acestia mi-au explicat din Oct 2017 pana in Iun 2018, parintii mei au platit suma minima pe o citire estimata si 5100 ron ar reprezenta diferenta de plata. Intra-adevar facturile au fost mici intre 50 -100 ron pe perioada aceasta. Tin sa precizez ca ei stau la o casa cu 3 camere suparafata ar fi aprox 65 m2, si totusi diferenta de 5100 de milioane este prea mare, ar insemna aprox 560 ron/luna. Titularul pe factura este bunica mea care a decedat recent iar dupa deces parintii mei au dorit sa schimbe furnizorul de gaz, cererea de transfer a fost depusa in Mai 2018 dar de curand a fost aprobat in Aug 2018 si urmeaza ca de pe 10 Sept 2018 alt furnizor sa preia instalatie de gaz (din cauza unor semnaturi ar fi intarziat asa mult). Facturile in periaoda asta au fost platite pe contul persoanei decedate de catre parintii mei. Din cauza aceasta cei de la E ON nu pot face nici esalonarea facturii, pentru ca titilurul este decedat. Intrebarea ar fi: Cum ar trebui procedat in aceasta situatie, deoarece din cele explicate de E ON, instalatia de gaz va fi oricum oprita daca factura nu se va plati curand indiferent daca nu mai figurez ca si client la ei. Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
IoanaGr, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:44, 2 Septembrie 2018
Mai întâi verificați corespondența consumului facturat cu cel de pe contor. Dacă valorile corespund, atunci datoria este, la prima vedere, reală. Contrar, cereți mai întâi explicații furnizorului. Sunt pași necesari înainte de ANPC
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2018
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura de calcul a facturilor e-on de la gaze in ... Ionel Popa Ionel Popa Care este procedura de calcul a facturilor E-on de la gaze in baza consumului stabilit cu ajutorul contorului. (vezi toată discuția)
Furnizare gaze bucurestinr3 bucurestinr3 Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati intr-o problema pe care o are Asociatia de Proprietari pe care o reprezint. Asociatia este una care are aprox. 10 ( ... (vezi toată discuția)
Intrerupere furnizare gaze naturale popescu90 popescu90 Am mai gasit o postare cu acest subiect care n-a primit inca raspuns. In cazul meu deconectarea s-a facut la doua zile dupa ce am platit la banca cu o factura ... (vezi toată discuția)