avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenajare spatiu de joca pentru copii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenajare spatiu de joca pentru copii

Buna ziua,

Intr-un complex rezidential se doreste amenajarea unui loc de joaca pentru copii. Care sunt procedurile, normele legale si autorizatiile care trebuiesc respectate si urmate in acest sens?
Cel mai recent răspuns: rCernescu , utilizator 21:52, 10 Februarie 2023
Cine doreste sa amenajeze, dezvoltatorul sau asociatia de proprietari?

Daca este vorba despre asociatie trebuie sa aveti in vedere ca amenajarea unui loc de joaca pentru copii este destul de complexa avand in vedere ca legislatia este stricta in privinta cerintelor de siguranta si ar fi recomandat sa apelati la ajutorul unor firme de specialitate de consultanta si executie.

Echipamentele din locurile de joaca se supun legislatiei ISCIR, exista prescriptii tehnice in acest sens.

In privinta legislatiei, procedurilor gasiti cateva informatii aici

[ link extern ]

Responsabilitatea utilizarii si intretinerii echipamentelor ori producerea accidentelor in spatiul de joaca vor fi in sarcina proprietarului, asociatia de proprietari, inclusiv raspunderea penala in cazul unui caz nefericit.
Multumesc frumos pentru link.

Amenajarea va fi facuta de catre asociatia de proprietari.

Pentru cazul in care doar se amenajeaza un spatiu cu nisip, niste jucarii de plastic si atat, mai este nevoie de ceva autorizatie? De asemenea, este necesar acordul tuturor proprietarilor (in special al celor de la parter)?
Este necesara autorizatua, se fac sapaturi pentru groapa cu nisip, fixarea echipamentelor, nu ati mentionat ce fel de jucarii intentionati sa montati, topogane, leagane, etc.. Este necesar acordul majoritatii proprietarilor, intocmirea unui regulament de utiluzare cu reguli privind supravegherea copiilor, ore de utilizare, sunt multe de luat in calcul.
Si asa cum v-am spus deja, trebuie asumata responsabilitatea intretinerii locului si a eventualelor accidente. Asociatia va trebui sa faca o lista cu posibile cauze care pot provoca accidente la locul de joaca functie de echipamentele care se vor monta si sa le previna.
Multumesc pentru raspunsul concludent.

Nu este hotarat ce fel de echipamente se vor monta (tobogane, leagane, turnuri etc.) deoarece am vrea ca in primul rand sa ne consultam cu o firma specializata care sa ne spuna ce am putea pune in respectivul spatiu. In acest sens, cunoasteti cateva firme pe care le-ati putea recomanda?

Nu am absolut nicio idee de firme, linkul vi l-am dat dupa o simpla cautare pe goagal dupa "amenajare locuri de joaca exterioare". Despre legislatie am avut cunostinta prin natura profesiei, de altfel toate constructiile au legislatie specifica,

Alte discuții în legătură

Schimbarea destinatiei proprietatii comune Bogdan_86 Bogdan_86 Ce inseamna efectiv schimbarea destinatiei proprietatii comune: nu mai este proprietate comuna, ci individuala ori este in continuare, dar in alte conditii? In ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuim la parterul unui bloc ce face parte dintr-un ... AlexandraGab AlexandraGab Buna ziua, locuim la parterul unui bloc ce face parte dintr-un ansamblu rezidential. Recent părinții au amenajat, fără o autorizație in acest sens sau ... (vezi toată discuția)
Loc de joaca in spatiu comun al blocului DLucian DLucian Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat privind urmatoarea situatie: Locuiesc la parterul unui bloc si am 60mp de gradina. Langa aceasta, gradinata de ... (vezi toată discuția)