avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Loc de joaca in spatiu comun al blocului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Loc de joaca in spatiu comun al blocului

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu un sfat privind urmatoarea situatie:

Locuiesc la parterul unui bloc si am 60mp de gradina. Langa aceasta, gradinata de la blocul vecin si-a amenajat un loc de joaca pe spatiul comun al blocului in care locuiesc (fara nici un acord sau consimtamant).

Avand in vedere ca zgomotul produs la acest loc de joaca este deranjant, faptul ca am un gardulet de care se pot lovi copiii, care ar putea fi metodele legale de a ii convinge sa mute locul de joaca pe spatiul comun al blocului unde este gradinita. Acolo tot parterul este detinut de aceasta in acel bloc si nu ar mai deranja pe nemei zgomotol si nici nu ar mai fi gardul un pericol.

Am incercat prin nenumarate solicitari, dar am fost ignorat, chiar au extins locul de joaca si nu pot pot sa strang toti locatarii blocului pentru a semna o petite si a solicita mutarea deoarece majoritatea apartamentelor nu sunt vandute si sunt detinute de un dezvoltator ce are interese comune cu gradinita si nu as putea ajunge la un vot majoritar.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DLucian , utilizator 14:18, 29 Iulie 2015

Detineti act de proprietate asupra terenului pe care ati amenajat gradina de 60 mp?



Folosirea unui spațiu comun se face cu acordul tuturor celor care au dreptul asupra acestuia.
Prin urmare, faceți un tabel și mergeți din ușă în ușă și solicitați semnături pt. acord sau împotriva folosirii ca loc de joacă.și îl întrebuințați în consecință
Dacă este proprietatea d-voastră privată, este altceva-
DLucian a scris:



Locuiesc la parterul unui bloc si am 60mp de gradina. Langa aceasta, gradinata de la blocul vecin si-a amenajat un loc de joaca pe spatiul comun al blocului in care locuiesc (fara nici un acord sau consimtamant).




1-Care este statutul terenului pe care dvs ati amenajat gradina ?
2-Spatiul din jurul blocului poate avea 2 statute distincte
Fie este spatiu privat si problema se rezolva cu acordul proprietarului terenului , fie este domeniul public si utiizarea acestuia,legal se poate realiza numai cu acordul autoritatii publice locale

Va multumesc pentru feedback,

am act de proprietate pentru gradina de 60mp conform planului urbanistic, iar langa aceasta pe spatiul comun al blocului (dintr-un complex rezidential) este acel loc de joaca, nu pe spatiul public al primariei.

In momentul de fata optiunea cu semnaturi de la ceialalti locatari inca nu este fezabila deoarece inca nu sunt toate apartamentele vandute si majoritar ar fi dezvoltatorul ce nu doreste sa mute locul de joaca la celalalt bloc unde gradinita ocupa tot parterul.

daca mai aveti nevoie si de alte informatii va rog, astazi copiii erau invatati sa-si faca nevoile langa gard :(
Din păcate, grobianismul nu poate fi tratat- este o boală incurabilă care se moștenește.de la părinți la copii.Nu aveți ce face decât să puneți niște panouri înalte la partea respectivă de gard.iar pe panou, să puneți un tapet frumos. Nu e glumă .Panoul va izola cât de cât gălăgia și vă va încânta privirea cu imaginea aleasă.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, povestea se intampla in bucuresti in sectorul 3, cand ... Gabriella& Gabriella& Buna ziua, povestea se intampla in Bucuresti in sectorul 3, cand ne-am mutat prin anul 2003 era liniste, de cativa ani nu mai este, in lateralul blocului in ... (vezi toată discuția)
Amenajare loc joaca Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, Pe spatiul verde din jurul unui bloc se doreste amenajarea unui loc de joaca. Acesta va contine, leagan, tobogan, balansoar etc. Terenul in ... (vezi toată discuția)
Teren aferent unui cabinet stomatologic alidanuta alidanuta in apartamentul de parterul unui bloc a fost amenajat de catre proprietar un cabinet stomatologic.Acesta a amenajat si ingradit toata suprafata din fata ... (vezi toată discuția)