avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Am doi copii minori de 7 ani si respectiv 16 ani rezultati din casnicii anterioare dar acum îl am pe al treilea copil de 1 luna...Va rog sa mă ajutați cu socoteala pensie alimentara! Va mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 11:12, 2 Septembrie 2018
Buna ziua
1/2 din venitul net impartit la 3 adica cate 1/6 pentru fiecare.
Vezi art. 529 C.Civ.
În lumina art 529, alin (2) Cod Civil,
“Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara AlinaElla AlinaElla Buna ziua! Vreau sa stiu ce procent se plateste pensiea alimentara catre un copil dintr-o casatorie anterioara, iar daca parintele care plateste pensie ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara 3 copii crin84 crin84 buna ziua, Sotul are din prima casnicie 1 copil, iar in actuala casnicie 2 copii ( cel de-al 2-lea nascandu-se de curand). Plateste pensie alimentara primului ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Mella09 Mella09 Buna ziua.am si eu următoarea situație : divorț cu un copil minor la care se plătește deja pensie alimentara. Daca tatăl se recăsătorește si urmează ... (vezi toată discuția)