avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... la asoc de proprietari cine semneaza o factura ptr ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

la asoc de proprietari cine semneaza o factura ptr reparatiile executate ????

la asoc de proprietari factura de reparatii a diferitelor instalatii este semnata de :presedintele as de proprietari si reprezentantul firmei care a executat lucrarea ,. este corect ??? eu consider ca aceste facturi ptr diverse reparatii la as de proprietari trebui sa semneze pe langa presedinte si administratorul si comisia de cenzori care reprezinta controlul preventiv al as de proprietari
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 17:21, 7 Septembrie 2018
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele care reprezinta si comitetul executiv.
De primirea facturii semneaza o singura persoana si nu toti membrii comitetului executiv si angajatii, administrator si cenzori.
Pentru reparatii trebuie intocmit un proces verbal de receptie care poate fi semnat atat de presedinte cat si de administrator si membrii din CEx care au facut receptia.
Factura se emite in baza contractului de executie, devizului, procesului verbal de receptie, certificatului de garantie, depinde ce acte sunt prevazute in contract.
cyan a scris:

Pentru reparatii trebuie intocmit un proces verbal de receptie care poate fi semnat atât de presedinte cât si de administrator si membrii din CEx care au facut receptia.
Factura se emite in baza contractului de executie, devizului, procesului verbal de recepție, certificatului de garantie, depinde ce acte sunt prevazute in contract.

Din ce ați scris dvs., spuneți-ne, vă rugăm, dacă este o obligație ca la orice lucrare să se facă recepția lucrării, sau care sunt acelea, în afară de hidro-izolații ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se face receptie la orice lucrare incheiata cu firme, atat la parti de constructii cat si la instalatii ( zugraveli, reparatii la instalatiile de apa, gaz, energie electrica, caldura) chiar daca nu necesita autorizatie de construire.
In cazul autorizatiilor de construire receptia este obligatorie prin legea 10/1995 si HG 343/2017.
De ce este necesara receptia, simplu, pentru a confirma executarea lucrarilor potrivit cerintelor.
Daca se zugraveste casa scarii, nu trebuie receptionata lucrarea? Vine o firma, spoieste peretii cum ii duce capul pe muncitori, iti baga factura la plata, ce faci, o platesti?
orice contract incheiat cu o persoana juridica trebuie sa contina si clauze privind receptia lucrarilor, penalizari, etc.
DIN CE ȘTIU, ȘEFII ASOCIAȚIEI NOASTRE NU AU RECEPȚIA LUCRĂRILOR ÎN CONTRACTELE LOR CU TERȚII CARE PRESTEAZĂ LUCRĂRI LA PĂRȚILE COMUNE.
În cazul ăsta, avem dreptul să cerem Nulitatea Absolută a contractelor lor, deoarece s-a încălcat o obligație importantă, de certificare a calității lucrărilor, plus acordarea garanției, care nu știm să existe ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti fixatie cu anularea actelor
avem dreptul să cerem Nulitatea Absolută a contractelor lor, deoarece s-a încălcat o obligație importantă, de certificare a calității lucrărilor, plus acordarea garanției, care nu știm să existe ?

Ce logica are eventuala cerere nulitate contract prestari servicii -raportat la certificat de calitate sau si garantie ?
Este evident ca nu stapaniti problemele dar staruiti in activitati de denigrare ,initiere dispute,
polemici nejustificate
In cazul lucrarilor de reparatii se pun in discutie 2 documente distincte de certificare calitate unul pentru materiale altul pentru manopera
Daca se executa reparatie instalatie parte comuna ar trebui ca la dosarul asociatiei sa existe document achizitie materiale ,bon,factura+certificat de garantie material,iar meseriasul,la finalul lucrarii sa acorde garntie pentru manopera
Astfel incat in caz de eveniment sa se constate daca a fost vorba despre viciu la materialul utilizat sau eroare din partea meseriasului
Cu exceptia lucrarilor de reparatii totale,inlocuiri tronsoane,sisteme alimentare/preluare ape reziduale,reparatii parti comune constructii-in putine situatii se elibereaza certificate de caliate materaile si lucrare,dar asta nu genereaza si nu justifica solicitarea de anulare documente executie lucrare
Daca reprezentatul asociatiei dv ar executa lucrarile de reparatii numai cu operatori economici acreditati care sa elibereze documente justificative,nu ati fi multumita datorita sumelor impuse la plata
Daca se executa lucrari de reparatii la parti comune cu intermediari/meseriasi care nu elibereaza certificat de calitate a lucrarilor din nou nu sunteti multumita si solicitati anularea tuturor celor care au contribuit la reparatia respectiva

Alte discuții în legătură

Plata reparatiei Corinaaa Corinaaa vreau sa va intreb daca administratorul si presedintele refuza sati puna la dispozitie sa verifici factura si chitata cu care sa platit valoare reparatiei esti ... (vezi toată discuția)
Acoperisul blocului pico pico Locuiesc la ultimul etaj si ca de fiecare data noua ne revine sarcina sa luam masuri pentru reparatii. De aceasta data am hotarat sa efectuiez lucrarea dupa ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie de proprietari IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI Buna ziua, vreau sa stiu daca exista o lege prin care locatarii unui bloc sa fie constransi pt a participa la reparatiile scarii. In cazul nostru, este ... (vezi toată discuția)