avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinerea cetateniei romane
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinerea cetateniei romane

Buna..sunt cetateanca romanca casatorita din februarie cu un cetatean moldovean, iar in octombrie vom avea o fetita.as dori sa stiu care e calea cea mai rapida pentru sot pentru a obtine cetatenia romana, am auzit ca pentru intregirea familiei poate dura si 5 ani..
Ce acte ar avea nevoie si la ce categorie s-ar putea incadra?
Pentru intregirea familiei, sau doar sa depuna asa pur si simplu dosarul fara a specifica ca e pentru intregirea familiei, in caz ca dureaza mai mult..momentan el are permis legal de munca si permis legal de-a locui aici si lucreaza legal cu contract de munca..multumesc

Alte discuții în legătură

Casatorie in cipru eugeniachicu eugeniachicu Salutare. Am o dilema...Sunt cetateanca a Romaniei dar cu domiciliu in Basarabia. Locuesc la moment in Cipru si permisul meu de sedere este legal bazat pe ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedam legal legat de transcriere casatorie in strainatate Ion467 Ion467 Buna ziua, Fratele meu, cetatean Roman cu domiciliul in Suedia, s-a casatorit religios (Biserica) in Suedia unde prin automat la unele judete se trimite ... (vezi toată discuția)
Casatoria unui cetatean moldovean cu un cetatean roman valyd valyd buna ziua, va rog frumos sa-mi dati un sfat si ajutati-ma. eu sunt moldoveanca, locuiesc in republica moldova, am un copil de 5 anisori care este trecut pe ... (vezi toată discuția)