avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incompatibilitate functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incompatibilitate functionar public

Un functionar public angajat al unei institutii publice din Romania, poate sa desfasoare activitati de cenzor al unei asociatii de proprietari? Mentionez ca functionarul public in cadrul institutiei publice nu desfasoara activitati similare cenzorului asociatiei de proprietari.
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2018
Adrian Dobre, utilizator
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 14:01, 3 Septembrie 2018
Avand in vedere situatia mentionata , raspunsul este afirmativ la intrebarea dvs.
Din datele prezentate nu se poate retine existenta unui caz de incompatibilitate. In conformitate cu art. 60 alin. (1) din Legea nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, care va intra in vigoare pe 28 septembrie 2018, in cazul în care cenzorul/membrii comisiei de cenzori sunt persoane fizice, acestea trebuie să aibă cel puțin studii medii în domeniul economic sau studii în domeniul juridic. Totodata, trebuie avute in vedere si prevederile art. 46 din aceeasi lege, conform carora "(6) Nu au dreptul de a fi alese sau numite în funcții de conducere, administrare sau control din cadrul asociațiilor de proprietari persoanele înrudite până la gradul al III-lea cu cei care deja ocupă aceste funcții. (7) Nu pot fi alese sau numite în funcție de conducere, administrare ori control din cadrul asociațiilor de proprietari persoanele care au suferit condamnări, în baza unor hotărâri judecătorești rămase definitive, pentru infracțiuni de natură economico-financiară. (8) Anterior alegerii sau numirii într-o funcție de conducere, administrare ori control din cadrul asociațiilor de proprietari, persoanele candidate trebuie să dovedească în adunarea generală respectarea prevederilor alin. (7), pe baza cazierului judiciar eliberat conform prevederilor legale în vigoare și, în cazul administratorului și al cenzorului ori, după caz, al membrilor comisiei de cenzori, și a documentelor care să ateste pregătirea profesională în domeniu."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate stabili adunarea generala competențele unui cenzor? SorDim SorDim Dacă o persoană, membru al asociației de proprietari, este inginer, doctor în științe, este auditor energetic și are atestat in domeniul managementului ... (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari cerasela2018 cerasela2018 Cenzorul - proprietar din bloc, cu contract de mandat si-a dat demisia. Si in cazul contractului de mandat este valabil preavizul de 20 zile lucratoare sau ... (vezi toată discuția)
Incompatibilități luciangav luciangav Sunt incompatibile funcțiile de angajat ANAF sau poliție și cea de președinte sau membru în comitetul asociației de proprietari? Mulțumesc! (vezi toată discuția)