Buna dimineata,
Vreau sa reclam clauzele abuzive dintr-un antecontract de vanzare cumparare imobil nou si sa obtin anularea lor sau rezolutiunea antecontractului, daca fara respectivele clauze antecontr. nu isi mai poate produce efectele. Cum timbrez aceasta actiune in instanta? La valoare sau altfel? Va multumesc.
Legea nr.193 din 6 noiembrie 2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianti si consumatori. Poate a fost modificata si acum se numeste altfel. Pe aceasta lege un consumator a castigat procesul impotriva unei banci, in cazul unui contract de imprumut in care se specifica ca banca are dreptul sa modifice nivelul dobanzii. Instanta a hotarat rezolutiunea antecontractului.
Nu s-a modificat denumirea, asta e legea... eu as vrea sa stiu ce anume v-a facut sa va schimbati atitudinea de atunci si pana acum... cand s-a incheiat contractul etc.
Reclamatia la OPC nu poate avea ca rezultat decat o amendare a societatii si nu rezolutiunea contractului. Acest lucru se poate face numai amiabil de parti in acord sau de instanta de judecata obligat-fortat.
Nu vad modalitate in care sa evitati plata taxei de timbru.
Este important si in ce masura partile si-au indeplinit intocmai si la timp obligatiile contractuale.
Puteti sa notificati societatea si sa renegociati contractul acum.
Succes!
Comisioane bancare
ada2014
Buna ziua,
sotul meu are un credit bancar si cred ca are comisioane abuzive.(a fost un comision de risc care a fost doar redenumit cand a fost scos inafara ... (vezi toată discuția)