avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca în weekend /zile de repaus
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca în weekend /zile de repaus

Lucrez la farmacie și practica este cam asa: în toate lanțurile de farmacii help net, catenă, sensiblu, se lucrează 2 weekenduri pe luna alternativ. Ceea ce înseamnă o perioada de munca 12 zile în continuu și doar 4 zile libere pe luna.
Toată lumea pe care o cunosc a acceptat sa primească bice pe spinare, dar eu nu.
Dpdv legal, am dreptul la 2 zile libere pe săptămână, cf codului muncii art 123.
Am vorbit la farmacie și cei de la HR mi-au zis ca e imposibil, ca toată lumea lucrează weekenduri, ca e nevoie de farmacist pe tura în weekend... Deci va fi un mic război Pt ca nu vreau sa lucrez weekenduri atât timp cât am acoperire legala. Ma rog sunt dispus sa lucrez weekenduri, atât timp cât îmi dau 2 zile libere pe săptămână în fiecare săptămână.

E ceva ce mi-a scăpat cumva? Ma refer la vreo chichița legala la care pot apela ăștia sa îmi facă nasoale?

Am sa postez aici link-ul la codul muncii la repausul săptămânal.
[ link extern ]
Si repausul saptamanal cand li se acorda ?
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Acest lucru incercam sa explic, mai toate lanțurile farmaceutice au program și în weekend. Unele au chiar non-stop. Una dintre soluții, este sa închidă în weekenduri :)
Firește, are tot dreptul la repausul săptămânal, Dar va găsi foarte greu o firmă care să accepte, o altă variantă fiind o farmacie mică /de cartier, care nu are program de weekend, dezavantajul fiind un salariu mai mic.
In ce priveste lanțurile mari, Catena, Help-Net, Sensiblu, etc, s-au cautat variante de program astfel încât fiecare angajat să aibă două weekenduri libere.
Oricum, când i se va propune postul de farmacist, va vedea contractul de munca, și atunci îl va citi. Sa întrebe de contract colectiv de muncă și regulamentul firmei. Dacă acolo este prevăzută situația, din câte știu, ori accepta ori nu.

Cornel Vasile a scris:

Si repausul saptamanal cand li se acorda ?

ContSters118932, utilizator
Credeti-ma ca pot exista solutii legale ...
@TheSithLord
E cam greu sa accept sa lucrez în weekend cand o sa am cursuri la master în weekend. Dacă ăștia vor sa fiu în 2 locuri deodată, atunci nu știu ce sa zic :)
Oricum e foarte absurda situația, muncești de îți sar capacele și tot bani putini iei..
Deci am vreo soluție dpdv legal în definitiv? Adică eu vreau liber, dar nu vreau sa îmi dea liber de tot, dacă ma înțelegeți :)
Manuela Rășină, administrator
Există, da, dar e totuși o lume mică :)

Cornel Vasile a scris:

Credeti-ma ca pot exista solutii legale ...

Alte discuții în legătură

Munca in weekend RuxandraLarisa RuxandraLarisa Cum procedez cand un angajat lucreaza un weekend/luna? In afara de sporul de weekend pe care il acord, trebuie sa ii platesc si cele 2 zile lucrate cu spor de ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare bugetari Castravetele Castravetele Buna ziua, Vreau sa imi tin singur indexul de ore suplimentare, sa vad daca imi sunt acordate liberele necesare. Daca exista cineva care ma poate ajuta. ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare soucadan soucadan Buna ziua, un angajat este chemat la lucru si efectueaza intr-o zi de sambata 4 ore, cate ore libere va primi in urmatoarele 60 de zile?....4 ore sau 8 ore? (vezi toată discuția)