avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... accident de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

accident de munca

As vrea sa stiu care este procedura in cazul unui certificat medical privind un accident de munca. Am inteles ca se depune certificatul medical la Casa de Pensii. Dar cand? O data cu declaratia lunara? Mai trebuie vizat si de ITM?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:43, 9 Noiembrie 2009
In primul rand anuntati ITM sa verifice daca a fost sau nu accident de munca si sa vizeze certificatul medical.
L 319/2006-Art. 26. - Orice eveniment, aşa cum este definit la art. 5 lit. f), va fi comunicat de îndată angajatorului, de către conducătorul locului de muncă sau de orice altă persoană care are cunoştinţă despre producerea acestuia.
Art. 27. - (1) Angajatorul are obligaţia să comunice evenimentele, de îndată, după cum urmează:
a) inspectoratelor teritoriale de muncă, toate evenimentele aşa cum sunt definite la art. 5 lit. f);
b) asigurătorului, potrivit Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, cu modificările şi completările ulterioare, evenimentele urmate de incapacitate temporară de muncă, invaliditate sau deces, la confirmarea acestora;
c) organelor de urmărire penală, după caz.
(2) Orice medic, inclusiv medicul de medicină a muncii aflat într-o relaţie contractuală cu angajatorul, conform prevederilor legale, va semnala obligatoriu suspiciunea de boală profesională sau legată de profesiune, depistată cu prilejul prestaţiilor medicale.
(3) Semnalarea prevăzută la alin. (2) se efectuează către autoritatea de sănătate publică teritorială sau a municipiului Bucureşti, de îndată, la constatarea cazului.

Lege nr. 319/2006 a securităţii şi sănătăţii în muncă

Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale
Ordin nr. 825/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, cu modificările şi completările ulterioare
Multumesc pentru raspunsuri. ITM-ul a fost anuntat, s-a facut cercetarea evenimentului de catre responsabilul SSM. Eu vroiam sa stiu doar in legatura cu concediul medical care este procedura, unde se depune, la Casa de pensii sau la casa de sanatate.
Trebuie vizat de casa de pensii,se suporta din FAAMBP, iar un exemplar la casa de pensii la biroul accidente de munca.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident din cauze patologice Anca1983 Anca1983 Bună seara. Va rog sa imi explicați ce demersuri trebuie făcute de către specialistul ssm la ITM în cazul în care un angajat, cu probleme de sănătate ... (vezi toată discuția)
Ce este de făcut? Vssav Vssav Bună ziua. Am avut un accident la locul de munca, angajat fiind cu contract de 6 luni. A trebuit sa ma opereze la brat pt ca mi am tăiat mușchi. A doua zi ... (vezi toată discuția)
Accident de munca arhiresorin arhiresorin exista un termen,de la producere, pentru declararea accidentului de munca? (vezi toată discuția)