avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire donatie

Buna ziua,
Tata si mama mi-au donat mie apartamentul ce l-au avut in proprietate. In momentul acesta, tata este recasatorit (nu mai stiu daca casatoria a avut loc inainte sau dupa donatie). Noua sotie are vreun drept la apartamantul donat, in caz de deces al tatalui? Intra la mostenire?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 12:53, 4 Septembrie 2018
Buna ziua,
NU! Este proprietatea dumneavoastra.
În temeiul art 1146 Cod Civil
“Raportul donaţiilor este obligaţia pe care o au între ei soţul supravieţuitor şi descendenţii defunctului care vin efectiv şi împreună la moştenirea legală de a readuce la moştenire bunurile care le-au fost donate fără scutire de raport de către cel ce lasă moştenirea.”

Deci situația nu e chiar așa roz, mergeți cu tatăl la notar, din câte știu scutirea de raport se poate face și ulterior liberalității.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu ce inseamna ca donatia se face cu scutire de raport succesoral???? (vezi toată discuția)
Tiltlu de proprietate rosu miha rosu miha Va rog frumos sa ma ajutati cu o problema.Tatal meu a decedat acum 2 ani iar locuinta in care a stat a fost a bunicului lui si nu are nimeni titlu de ... (vezi toată discuția)
Impartire de bunuri ale parintilor cu acordul acestora, intre frati laposiiuliu laposiiuliu Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat.. Parintii mei detin o casa si un apartament.. Ei doresc ca sa treaca casa pe numele fratelui meu deoarece el deja ... (vezi toată discuția)