avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Colet reținut în vama
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Colet reținut în vama

Buna ziua,
Am o problema foarte mare cred eu,
In data de 15.08.2018 am câștigat o licitație(5$) pe ebay pentru un generator de impulsuri electromagnetice,chinezul trecând pe cutie "remote control" ,coletul nu s a livrat la timp termenul de livrare era intre 2-5 zile. Eu pe 1 septembrie am părăsit țara ,iar de pe 15 până pe 31 am sunat aproape zilnic la DHL spunandu-le că dacă nu se livrează până pe 1 să îl trimită înapoi.
Astăzi suntem în 04.09 și am primit prin dhl "Adeverință de reținere marfa" (a ridicat o o vecina),deoarece marfa mea nu este conforma "Nu implineste Condiția de introducere conform adresei 54644/24.08.2018.
Am sunat la ei pentru a primi un răspuns ,dar tot ceea ce am primit este un număr de telefon la care nimeni nu răspunde . Le-am trimis mail să îl trimită înapoi . Îmi este foarte frica de o amenda de 3000 lei pe care nu mi o permit dar și că va trebui sa mă întorc în țară să o plătesc ..
Menționez că mi au fost solicitate înainte de vămuire un print screen pe care l-am trimis ,poza ci,și declarație pe proprie răspundere ,toate le am trimis la ei.
Atașez linkul avizului : [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2018
rkq2pj, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:20, 5 Septembrie 2018
ca orice firma de transport serioasa, DHL functioneaza pe baza de scripte, olografe sau email. daca marfa vi s-a retinut, inseamna ca trebuie sa mergeti personal sau sa imputerniciti pe cineva care stie despre ce e vorba sa lamureasca problema la vama. faptul ca ati trimis documente, nu inseamna ca i-ati si imputernicit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme transport cu dhl din china laurcrv laurcrv Salut, am comandat din China o pereche de adidasi prin agentul de curierat Superbuy si am declarat valoare 16$, ieri am primit mesaj de la DHL sa trimit CNPul ... (vezi toată discuția)
Colet china blocat de serviciul vamal angelguard angelguard Buna ziua, Am comandat un produs din China, de pe un site renumit, de pe contul unui coleg de munca, care are beneficii de fidelitate si a putut obtine un ... (vezi toată discuția)
Vanzare online danmihai2 danmihai2 Buna ziua, apelez la dv in speranta in speranta in care ma veti putea ajuta cu niste raspunsuri. Saptamana trecuta am vandut o camera intraorala unei ... (vezi toată discuția)